Brnović ljut zbog odlaska 17-godišnjaka: Neko će iz kluba morati da odgovara

“Napravilo se nešto iza mojih leđa i neko u klubu mora da odgovara za to - da li ja, ili neko ko mu je dozvolio da ode, vidjećemo", rekao je Brnović
10379 pregleda 9 komentar(a)
Branko Brnović sa saradnicima juče na meču sa Partizanom, Foto: Savo PRELEVIC
Branko Brnović sa saradnicima juče na meču sa Partizanom, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 26.06.2019. 19:23h

Budućnost je u prvom kontrolnom meču u pripremnom periodu pobijedila Partizan, zadržala je najboljeg igrača iz prošle sezone Miloša Mijića, za igrače koji su napustili ekipu ima, čini se, dobre mlađe alternative, na evropskoj sceni igraće sa ekipom koju može da preskoči...

Sve za sada ide kako treba, bar na prvi pogled.

Ipak, situacija nije idealna, zapravo daleko je od idealne. Najavljuje se odlazak predsjednika Žarka Burića, a trener Branko Brnović je nakon utakmice sa Partizanom nagovijestio još neke promjene.

Razlog - odlazak 17-godišnjeg Milana Vukotića na pozajmicu u Iskru.

“Napravilo se nešto iza mojih leđa i neko u klubu mora da odgovara za to - da li ja, ili neko ko mu je dozvolio da ode, vidjećemo. Ali, moraće da se odgovara zbog toga što je igrač mimo mog znanja napustio klub. Vukotić je bio na spisku za pripreme, računao sam na njega, a on je otišao i nikoga nije pitao. Ovo je Budućnost, klub koji mora da se poštuje, a ne da se ovako nešto događa. Ponavljam, neko mora da odgovara”, rekao je Brnović za TV Vijesti.

On je rekao da su Bakić i Terzić bili blizu odlaska...

“Obojica su željeli da idu u Lješkopolje i Kom, ne znam na čiji nagovor. Rekao sam im - 'ako mislite da treba da idete iz Budućnosti, a ja sam taj koji voli mlade igrače, onda...' Oni treba se se nametnu, da me ubijede da zaslužuju šansu, na njima je, a ja ću im sa velikim zadovoljstvom dati šansu. Dobili su je protiv Partizana i iskoristili je. Imamo Bojovića, Mrvaljevića, Strikovića...”, kazao je Brnović.

Budućnost je još aktivna u prelaznom roku - Brnović kaže da je ekipi potreban centralni defanzivac.

“Ne treba gomilati igrače, može da dođe do nekog nezadovoljstva, mada ga nije bilo prošle sezone. Još jedan defanzivac i to je to, nadam se da ćemo riješiti narednih dana”, rekao je Brnović.

Bonus video: