Sutjeska za korak bliže tituli, Budućnost želi da uđe u seriju

A bilo po kiši, ili po suvom, Crna Gora već ima novog šampiona - čeka se samo matematička ovjera. Ona bi mogla da stigne već tokom aprila ako lider Sutjeska, koja ima 16 bodova više od Budućnosti, nastavi u ovom ritmu igara i rezultata
1 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.03.2018. 08:15h

Ako vremenski uslovi to dozvole, danas će biti odigrane utakmice 25. kola Telekom CFL.

Obilne kiše već su tokom februara pomjerile utakmice prvog kola u drugoj polusezoni, a sa 14-dnevnom pauzom koja stiže nakon ove runde, trebalo bi da prođu i fudbalsko-klimatske nepogode koje su remetile kalendar domaćeg šampionata ove zime.

Rakojević ne da opuštanje

A bilo po kiši, ili po suvom, Crna Gora već ima novog šampiona - čeka se samo matematička ovjera. Ona bi mogla da stigne već tokom aprila ako lider Sutjeska, koja ima 16 bodova više od Budućnosti, nastavi u ovom ritmu igara i rezultata.

Izabranici Nikole Rakojevića dočekuju Rudar (13 sati, TV Arenasport), imaju šansu da ostvare 19. pobjedu na 25 mečeva, a drugoplasiranoj Budućnosti pobjegnu na nestrvarnih 19 bodova, barem na dva sata (Podgoričani u 15 časova dočekuju Petrovac).

"Opuštanje je zabranjena riječ do kraja sezone", oprezan je Rakojević.

"Opustili smo se u prvom kolu nastavka protiv Petrovca, pa smo izgubili. Opustili smo se u finišu meča protiv Grblja, pa smo umalo ispustili prednost od 3:0. Moramo da nastavimo sa igrama iz prvog dijela sezone, a o tituli možemo da pričamo tek kada je osvojimo", kazao je trener Sutjeske za Sport klub.

Njegovi fudbaleri igraće za Boža Markovića - napadača Nikšićana, kojeg čeka duga pauza zbog teške povrede koljena.

"Tu smo za njega, svi igramo za njega, želimo da pobjeđujemo za njega. Nadamo se da će se oporaviti što prije", kazao je golman Sutjeske Vladan Giljen.

Četiri puta ove sezone igrali su Sutjeska i Rudar (dva puta u Kupu), a Pljevljaci nisu dali ni gol - na tri poraza primili su čak 10.

"Niko nema pravo da prijeti ekipi koja je toliko dominantna da je već nakon 24 kola osvojila titulu. Što se nas tiče, nadam se da smo iz prethodnih mečeva sa Rudarom naučili školu. Želimo u Evropu, a to moramo da pokažemo i protiv najboljih", poruka je Radula Živkovića, kapitena Pljevljaka.

Na Trešnjici za treće mjesto

Budućnost više nema cilj da juri Sutjesku, već da pobjeđuje u seriji, da se vrati u formu u kojoj svi očekuju da se nađe.

Podgoričani su u srijedu protiv Dečića zabilježili prvu pobjedu u 201 danas imaju priliku da ostvare i drugu - pod Goricu stiže Petrovac, tim koji je dva puta zaustavio Budućnost u prvoj polusezoni (oba puta 0:0).

"Ta dva naša kiksa Sutjeska je iskoristila, negdje u tom periodu je i napravila razliku. Petrovac je sada još bolji, pojačao se, igra dobro i ponovo će biti teško. Nama je psihološki mnogo značila pobjeda protiv Dečića, lakše dišemo i vjerujemo da će to biti prekretnica", poručuje strijelac odluke protiv Dečića Miljan Vlaisavljević.

Mladost i Zeta igraju na “Trešnjici” direktan duel za mjesto, koje garantuje plasman u Evropu.

Nakon nešto slabijih rezultata Zete (samo bod u posljednja tri kola), koja nema poraz u drugoj polusezoni, dva tima su bodovno izjednačena na trećoj poziciji.

"Valjda je ovo prava utakmica da zabilježimo pobjedu i vratimo se u ritam. Neće biti lako, jer Mladost igra dobro", kaže Nikola Krstović, napadač Zete.

Oba puta je Mladost u prvom dijelu sezone izgubila od Zete.

"Teško gostovanje, na kojem želimo da pokažemo da nisu slučajne dobre igre u drugoj polusezoni", poručuje krilni vezista Mladosti Zoran Petrović.

Bonus video: