Barela posvađao Inter i Romu: Džekov transfer u magli, šta će biti sa Pelegrinijem?

Mladi vezista Kaljarija odavno ima dogovor s milanskim klubom, ali je Kaljari u međuvremenu prihvatio ponudu koju je poslala "vučica"
1500 pregleda 0 komentar(a)
Kaljari ga cijeni 50 miliona eura: Nikolo Barela, Foto: Beta/AP
Kaljari ga cijeni 50 miliona eura: Nikolo Barela, Foto: Beta/AP

Inter i Roma su u stalnim kontaktima oko prelaska Edina Džeka u Milano, ali su odnosi dva kluba posljednja dva dana bitno narušeni, prenose italijanski mediji.

Džeko, međutim, nema veze s tim, već mladi italijanski vezista Nikolo Barela, član Kaljarija.

Barela je maltene posvađao dva kluba - odavno ima dogovor s Interom, ali je Kaljari prihvatio ponudu koju mu je prije dva dana predstavila "vučica".

Kaljari cijeni Barelu 50 miliona eura, a Roma je ponudila - 35 miliona plus pravo na Gregoara Defrela, čija se vrijednost procjenjuje na 15 miliona. I zadovoljila apetite kluba sa Sardinije.

Inter, s druge strane, nijednom nije ponudio više od 40 miliona (36 plus četiri kroz bonuse, možda bi poslao i nekog od igrača iz Primavere), što Kaljariju nije dovoljno.

I šta je onda sporno? Inter je navodno ljut na Romu što "napada" fudbalera s kojim ima usmeni dogovor, pa je i zaprijetio Rimljanima da će uzvratiti istom mjerom i uraditi sve da joj uzme bitnog igrača na sredini terena - Lorenca Pelegrinija.

Pelegrini ima otkupnu klauzulu po kojoj do 31. jula može da napusti Romu za miliona i Inter je, kako javljaju mediji sa Apenina, spreman da je aktivira ako "đalorosi" nastave da jure Barelu.

Neobična situacija u kojoj su dva kluba utiče i na Džekov status, jer je sada isprovocirana i Roma, koja ne želi da pregovara sa "crno-plavima".

Novinari iz Italije, ipak, imaju i svoje viđene situacije: vjeruju da oba kluba donekle i blefiraju i da situacija nije tako zamršena kao što izgleda.

Tvrde tako da je Barela, ipak, najbliži Interu, da Pelegrini ostaje u Romi kao jedan od nosilaca novog projekta, kao i da će Džeko na kraju dobiti šansu da radi sa Antonijom Konteom, koji ga je želio i u Čelsiju prije dvije godine...

Bonus video: