Đoković o saradnji sa Ivaniševićem: Nadam se da će dugo trajati; Ivanišević: Kao da me zvao Real

"Privilegija je imati ga na svojoj strani, nadam se da ćemo imati dugu saradnju", rekao je Đoković, koji u drugom kolu igra sa Denisom Kudlom
5367 pregleda 5 komentar(a)
Ivanišević i Vajda u loži, Foto: TONY O'BRIEN
Ivanišević i Vajda u loži, Foto: TONY O'BRIEN
Ažurirano: 01.07.2019. 20:21h

Novak Đoković je u prvom kolu Vimbldona pobijedio Filipa Kolšrajbera 3:0, nakon dva sata i pet minuta.

Prvi igrač svijeta je bio zadovoljan startom...

"Ovo je sveti teren u našem sportu, posebno mjesto i za mene. Sjajan je osjećaj ponovo biti ovdje. Prvo kolo je uvijek malo neugdno, posebno protiv igrača kakav je Filip, koji ima mnogo iskustva i može da igra na svim podlogama. Bio je to dobar test za mene, pobijedio sasm u tri seta, ali sam morao da se borim", kazao je Đoković.

Prvi put u njegovom boksu, u ulozi trenera bio je Goran Ivanišević...

"Prije svega, bliski smo – on je iz Hrvatske, ja iz Srbije, nekada smo bili ista država Ja sam odrastao gledajući njega i Samprasa. U šali često kažem da sam 2001. godine bio dio priprema pred Vimbldon koji je osvojio, imao sam 13-14 godina, bio sam na akademiji Nikole Pilića, u kojoj je i on trenirao. Znamo se dugo, prijatelji smo, on je trenirao neke igrače sa kojima sam igrao. Privilegija je imati ga na svojoj strani, nadam se da ćemo imati dugu saradnju", rekao je Đoković, koji u drugom kolu igra sa Denisom Kudlom.

Ivanišević će u Đokovićevom timu biti samo sedam dana na Vimbldonu, a poslije...

"Kada vas zove Novak Đoković to je kao da vas zove Real Madrid. Teško je tu reći 'ne', ali imao sam previše obaveza da bi ih sve mogao pomjeritii. Neke jesam, ali sve ne mogu, pa ću ostati u Londonu prvu sedmicu. Nema veze, on je veliki profesionalac, nadam se ću ovdje odgledati tri meča. Da, biće teško otići, ali ja se nadam da nećemo stati na ovome, već da će ova saradnja potrajati. Ali to ćemo još vidjeti i dogovoriti se. Idemo pomalo, pa ćemo popričati i odlučiti što dalje", rekao je Ivanišević.

Bonus video: