Amerika je nastala na velikim idealima, ali i na ropstvu: Megan Rapino opet uzburkala javnost

"Ova zemlja je osnovana na velikim idealima, ali i na ropstvu. Moramo da budemo pošteni i da pričamo o tome, kako bismo se konačno izmirili i krenuli naprijed da bi svima bilo bolje", poručila je Rapino
4669 pregleda 3 komentar(a)
Megan Rapino, Foto: Francisco Seco
Megan Rapino, Foto: Francisco Seco

Megan Rapino je sjajna fudbalerka, jedna od najboljih na svijetu, ali i djevojka koja je podijelila američku javnost.

Njene kritike na račun Donalda Trampa, riječi da neće ići u "j..... Bijelu kuću" ako SAD postane šampion svijeta, te odluka da ne pjeva himnu i ne drži ruku na srcu, izazvale su lavinu u domovini.

Rapino je danas, sa nekoliko dana zakašnjenja, odgovorila predsjedniku, na njegovu opasku na društvenim mrežama da "Megan nikada ne bi trebalo da pokaže nepoštovanje prema državi, Bijeloj kući i zastavi".

"Ja sam posebna, jedinstvena i prava Amerikanka. Znam da nisam savršena, ali uvijek sam za poštenje i istinu, kojima možemo da učinimo našu zemlju boljom. Srećna sam što sam iz ove zemlje, jer ovo što radim vjerovatno ne bih mogla na drugim mjestima, ali to ne znači da ne možemo da budemo još bolji, da ne možemo da stremimo da budemo još bolji", kazala je Rapino.

Ona je ranije klečala tokom intoniranja američke himne, u znak solidarnosti sa tamnoputim sportistima, koji su na taj način iskazivali nezadovoljstvo i ukazivali na rasistički odnos policije i države.

Ranije je nazivala Trampa "seksistom", "rasistom"...

"Ova zemlja je osnovana na velikim idealima, ali i na ropstvu. Moramo da budemo pošteni i da pričamo o tome, kako bismo se konačno izmirili i krenuli naprijed da bi svima bilo bolje", poručila je Rapino.

Ona je zbog povrede propustila sinoćnje polufinale Mundijala sa Engleskom, ali bi trebalo da bude spremna za nedjelju i borbu za titulu.

Bonus video: