Policijska brutalnost u Barseloni: Pendrecima po navijačima Čelsija

Društvenim mrežama širi se svjedočanstvo jednog navijača Čelsija i snimak koji je objavio
50 pregleda 5 komentar(a)
Policija Barselona, Foto: Screenshot (Twitter)
Policija Barselona, Foto: Screenshot (Twitter)
Ažurirano: 15.03.2018. 10:15h

Navijači Čelsija stadionu Kamp Nou bili su izloženi nasilju policije i redara, o čemu svjedoče izjavama i snimcima.

Agresija snaga reda boli ih, čini se, više od poraza njihovog kluba 0:3 u revanšu osmine finala Lige šampiona i ispadanja iz takmičenja.

Društvenim mrežama širi se svjedočanstvo jednog navijača Čelsija i snimak koji je objavio, prenosi hrvaski Index.

"Bilo je užasno. Policajci i redari od početka su bili agresivni. Bilo ih je više nego u Bakuu ili kod Fenerbahčea. Agresivno su nas pretraživali i agresivno su me triput grabili otpozadi tokom pretresa. Naoružani redari cijelo su nas vrijeme gledali agresivno provocirajući sukob, iako za to nije bilo nikakvog povoda", kazao je on.

"Nakon utakmice sam, kao i svi navijači Čelsija oko mene, mirno izlazio s tribine i prolazio hodnikom stadiona. Tada je krenuo juriš policajaca i redara s isukanim palicama koji su bez ikakvog povoda tukli sve redom. Sabili su nas u uzak koridor i čak kada su po podu popadali navijači, među njima i djeca, nastavili su nas tući i gurati. Mi stariji mogli smo birati hoćemo li dobiti udarac ili gaziti po djeci. Ustao sam se i rukom pokazao na dijete koje je ležalo na podu, moleći redara da prestane sa udarcima, na što me on opalio svom snagom po ruci. U isto vrijeme redari su tukli mog oca. Dok je rukama pokušavao zaštititi one na podu, dobio je pendrekom triput po leđima. Vidio sam čovjeka krvave glave i udaranje navijača koji se sagnuo nakon što mu je povrijeđena noga. Bijesan sam jer za ovakav brutalan i organizovan napad nije bilo nikakvog povoda. Idem na utakmice od sedme godine i nikada nisam vidio ovako nešto."

Bonus video: