Počinje fudbalsko ljeto: Nemoguća misija za OFK Titograd?

Podgorički klub večeras protiv CSKA u Sofiji (19.30) igra prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope
2020 pregleda 0 komentar(a)
„Obavezni smo da popravimo utisak”: Ivan Novović, Foto: Savo PRELEVIC
„Obavezni smo da popravimo utisak”: Ivan Novović, Foto: Savo PRELEVIC

OFK Titograd je prošle godine ostao dužan Evropi, poraz i eliminacija od B36 Toršavna i dalje boli sve u podgoričkom klubu i upravo iz tog debakla crnogorski predstavnik sada crpi najveću motivaciju pred dvomeč u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv velikog favorita - CSKA iz Sofije.

Prva utakmica je večeras u Bugarskoj (19.30), revanš narednog utorka pod Goricom. Realnost je da Titograd čeka nemoguća misija, ali...

- Imamo obavezu da popravimo utisak iz prošle sezone i da svi učinimo da se zaboravi eliminacija od tima sa Farskih Ostrva. Tokom sezone se borimo na crnogorskim terenima da bismo izašli na evropsku scenu, a sada kada smo tu - moramo da pokažemo kvalitet. Da probamo da ponovimo utakmice sa Nefčijem ili Videotonom - kaže Ivan Novović, jedan od iskusnijih u timu Titograda.

Kao i svakog ljeta, Titograd je mnogo mijenjao, stigao je i novi trener Dragoljub Đuretić... I da je, međutim, drugačije, da je ekipa ostala na okupu, teško da bi uloga crnogorskog predstavnika pred mečeve sa CSKA bila drugačija.

- Bugari su jednostavno bolji od nas, ali u fudbalu to mora i da se vidi na terenu. Vidjeli smo da imaju izuzetan tim, znamo da su se do kraja prvenstva borili za titulu sa Ludogorecom i da imaju nekoliko odličnih internacionalaca - kaže Novović.

CSKA teško da može da iznenadi, ali ima li Titograd snagu da poremeti planove...

- Motivisani smo da uradimo nešto veliko u Sofiji i imamo samopouzdanje, nakon što smo veoma dobro odradili pripremni period. Pitaće se, naravno, CSKA, a mi ćemo čekati šansu iz kontranapada. Rasterećeni smo i vjerujem da možemo da napravimo iznenađenje - istakao je Novović.

Jasna je i poruka kapitena Mirka Raičevića:

- Daćemo sve da unesemo neizvjesnost u ovaj dvomeč - istakao je 37-godišnji vezista.

Ako ne bude iznenađenja, Titograd će večeras na stadionu Bugarske armije zaigrati u sastavu: Ivanović, Roganović, Ajana, Banović, Živković, Raičević, Nikolić, Pavlović, Mendi, Novović, Đalović.

Mitov: Da sve riješimo u Sofiji

CSKA je svjestan da je veliki favorit protiv OFK Titograda, zato se u Sofiji više priča o protivniku koji čeka Bugare u drugoj rundi kvalifikacija - hrvatskom Osijeku. Ipak, trener Dobromir Mitov uvjerava da ga u ovom trenutku zanima samo okršaj sa Podgoričanima.

- Titograd je bolji nego prošle godine. Ima novog trenera, nekoliko novih igrača... Analizirali smo protivnika i vidjeli da se radi o tvrdoj ekipi - kaže Mitov i dodaje:

- Mislim da sve zavisi od nas i pokušaćemo da već u prvoj utakmici otklonimo sve dileme. Nadam se da će nam u tome pomoći i navijači. Osijek? Ne, idemo redom, prvi cilj je da se eliminiše Titograd - poručio je Mitov, kojem su savjetnici u stručnom štabu legendarni Ljupko Petrović i Dimitar Penev.

Bonus video: