Povratak čovjeka “slomljene glave”

Igračka karijera engleskog veziste naprasno je zaustavljena 22. januara 2017. godine. Ubuduće će se baviti trenerskim poslom, vodiće brigu o U19 timu Totenhema
1577 pregleda 0 komentar(a)
Rajan Mejson
Rajan Mejson
Ažurirano: 10.07.2019. 11:35h

Dvije i po godine nakon teške povrede glave na terenu, kada se u prvi mah činilo da mu je i život ugrožen, Rajan Mejson se vraća fudbalu. Ne onako kako je priželjkivao, već u drugačijoj ulozi, jer ga je Totenhem imenovao za trenera U19 tima.

Igračka karijera engleskog veziste naprasno je zaustavljena 22. januara 2017. godine. Igrajući za Hal, Mejson se na terenu glavama žestoko sudario sa fudbalerom Čelsija, Gerijem Kejhilom.

Tom prilikom je zaradio frakturu lobanje, pomoć na terenu mu se ukazivala 10 minuta. Morao je na operaciju, prilikom koje mu je stavljeno 14 metalnih pločica, koje je držalo 28 šarafa.

Iako je izgledalo da je previše da razmišlja o povratku na teren, Mejson je gajio, istina, tanku nadu. Međutim, u februaru prošle godine, nakon 12 mjeseci rehabilitacije i puno razmišljanja, Mejson se predao i shvatio da nema ništa od povratka na teren, i najavio oproštaj, sa svega 26 godina.

"Imao sam oštećene sve živce na licu, i ogroman ožiljak nakon operacije. Glavobolja je bila nepodnošljiva i najmanji pokret vratio bi mi bol", rekao je Mejson.

Rad sa U19 ekipom Totenhema će za Mejsona biti prvo trenersko iskustvo, ali u sredini koji dobro poznaje. Mejson je, naime, fudbalski odrastao u mlađim kategorijama Totenhema, a igrački je u prvom timu zaigrao pod trenerskom palicom Maurisija Poketina. Nakon serije odlazaka na pozajmice u engleskim niželigašima, argentinski trener je lansirao Mejsona u sezoni 2014/2015, kada je uspio i da debituje za reprezentaciju Engleske (u Torinu protiv Italije, što je njegov jedini reprezentativni nastup).

U znak sjećanja na taj period, Poketino je želio da mu pruži novu fudbalsku šansu. I ko zna, možda ponovo iznenadi sve.

Bonus video: