Oprez na Baltiku: Budućnost želi pobjedu nakon napornog puta do Estonije

Svi jedva čekamo da utakmica počne. Odradili smo vrhunske pripreme, spremni smo, ne plašimo se nikoga. Ulazimo u predstojeći dvomeč kao blagi favoriti, ali razmišljamo utakmicu po utakmicu - prvo da pokušamo da prođemo prvo kolo, pa da onda vidimo za dalje - kaže Stefan Milić
1858 pregleda 2 komentar(a)
Trener Budućnosti Branko Brnović i kapiten Stefan Milić, Foto: Savo Prelević
Trener Budućnosti Branko Brnović i kapiten Stefan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.07.2019. 12:23h

Sinoć u Trebinju, rano jutros u Dubrovniku, poslijepodne u Varšavi, tek predveče u Talinu, odnosno Rakvereu, gradiću gdje će se igrati utakmica - izuzetno naporan put imaju fudbaleri Budućnosti pred prvu evropsku stanicu, estonsku Trans Narvu.

Još naporniji biće povratak sa Baltika, u četvrtak veče i petak rano ujutru, ali sve to će se zaboraviti ako ekipa Branka Brnovića ostvari dobar rezultat na stadionu “Rakvere” i značajno olakša sebi posao pred revanš pod Goricom, 18. jula.

Trans Narva i Budućnost igraju sjutra (17.30 po našem vremenu) prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Ako nam se ukaže šansa, pokušaćemo da dobijemo prvi meč. U tom slučaju, mnogo rasterećeniji bismo dočekali revanš - kaže kapiten Budućnosti Stefan Milić.

Sa dosta optimizma, ali i opreza, Podgoričani dočekuju start ovogodišnje evropske avanture.

Žrijeb im je donio poželjnog protivnika - ekipu koja je tek peta u estonskoj ligi, koja dva mjeseca nije ostvarila pobjedu. Budućnost je, objektivno, favorit protiv Trans Narve, ali ispadanje od letonskog Spartaksa iz Jurmale, ne tako davno - prije tri godine, dovoljno je upozorenje za “plave” koliko može da bude opasna ekipa sa sjevera Evrope koja je u punoj takmičarskoj formi.

- Svi jedva čekamo da utakmica počne. Odradili smo vrhunske pripreme, spremni smo, ne plašimo se nikoga. Ulazimo u predstojeći dvomeč kao blagi favoriti, ali razmišljamo utakmicu po utakmicu - prvo da pokušamo da prođemo prvo kolo, pa da onda vidimo za dalje - kaže Milić.

Ukrajinska Zarja čeka protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali uz sav respekt prema Estoncima - bila bi sportska katastofa i za Budućnost, i za crnogorski fudbal, da to bude Trans Narva.

- Očekuje nas utakmica koja mnogo znači za klub, za nas igrače. Analizirali smo protivnika, vidjeli dobre i loše stvari, a u utakmicu moramo da uđemo oprezno, bez zalijetanja. Vjerujem da će, kako vrijeme bude odmicalo, naš kvalitet doći do izražaja - kaže Milić.

Budućnost je oslabljena u Estoniji, vjerovatno i u revanšu, jer neće biti povrijeđenih Aleksndra Vujačića i Petra Grbića.

Bonus video: