Roganović pred MOL Fehervar: Očekujte hrabru Zetu

"Vjerujem da naša mladost nema strah i da ćemo to pokazati protiv tima koji je apsolutni favorit", kaže trener Zete
1231 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Roganović i Goran Milojko na pres konferenciji, Foto: Vijesti
Dejan Roganović i Goran Milojko na pres konferenciji, Foto: Vijesti
Ažurirano: 10.07.2019. 20:02h

Zeta sjutra pod Goricom (20.30) počinje evropsku priču protiv MOL Fehervara, mađarskog vicešampiona, koji je veliki favorit u dvomeču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crnogorski predstavnik, ipak, ne želi da ga uloga autsajdera sputava, već da mu bude prednost.

"Vjerujem da naša mladost nema strah i da ćemo to pokazati protiv tima koji je apsolutni favorit. Svjesni smo protiv koga igramo, Fehervar je ekipa koja godinama napreduje, koju vodi trofejni trener Marko Nikolić i koja nas sigurno neće potcijeniti", rekao je trener Zete Dejan Roganović na pres konferenciji.

Zeta je na kraju prošle sezone ostala bez Nikole Krstovića i Igora Vujačiča, u međuvremenu je otišao i iskusni golman Stanislav Namaško...

"Spremni smo da afirmišemo neke nove mladiće, Zeta to uvijek radi. Zanima nas, naravno, i rezultat, ali realno nismo u situaciji da prijetimo Mađarima. Obećavamo veliku borbu, strpljenje, vidjećemo za šta će to biti dovoljno protiv tima koji je prošle godine pokazao da može da se nosi i sa rivalima mnogo jačima od sebe", kaže Roganović.

Problemi u sastavu nisu zanemarljivi.

"Novajlije Kođo i Sopo iz Rudara nisu u sastavu zbog administrativnih problema. Možda smo mogli i da dočekamo ovaj dvomeč kompletniji, ali sve je do ažurnosti. Idemo s ovim što imamo, vjerujem u momke koje imam na raspolaganju. U sastavu je i Jamoa, vidjećemo koliko može da pomogne, jer se kasno priključio pripremama, a ovo nisu mečevi za improvizacije", navodi Roganović.

Vezista Goran Milojko cijeni mađarskog vicešampiona.

"Da budemo iskreni, šanse su nam minimalne, ali borićemo se. Za ovu šansu smo igrali 10 mjeseci i zaslužili smo je. Moramo da budemo strpljivi, da iz jake odbrane čekamo šansu", rekao je Milojko.

Bonus video: