Nikolić cijeni Zetu: Znam da smo favoriti, ali istina je na terenu

"Crnogorske ekipe imaju izvanredan mentalitet, daju sve i Zeta će sigurno, narodski rečeno, ići u kost", navodi Nikolić, trener MOL Fehervara
2453 pregleda 0 komentar(a)
Marko Nikolić i Marko Šćepović, Foto: MOL Fehervar
Marko Nikolić i Marko Šćepović, Foto: MOL Fehervar
Ažurirano: 10.07.2019. 21:53h

MOL Fehervar teško može da potcijeni bilo koju crnogorsku ekipu, jer je trener Mađara Marko Nikolić, nekadašnji šef stručnog štaba Partizana, osvajač duple krune sa "crno-bijelima" 2017. godine.

"Prve utakmice u sezoni su uvijek teške, mogu da budu komplikovane. Može da bude svega, jer timovi tek izlaze iz priprema, ali se nadam da smo spremni da u ovom dvomeču opravdamo ulogu favorita", rekao je Nikolić.

Zeta ima poštovanje Mađara, tvrdi Nikolić.

"Ja sve znam, ali pokušavam da objasnim igračima na kakve probleme možemo da naiđemo ako pustimo Zetu da se razigra i rastrči. Srećom, u sastavu imamo dosta igrača sa ovih prostora, zato nam je i lakše u pripremi. Crnogorske ekipe imaju izvanredan mentalitet, daju sve i Zeta će sigurno, narodski rečeno, ići u kost", navodi Nikolić.

MOL Fehervar jednostavno mora da eliminiše prvu prepreku ovog ljeta.

"Mi imamo svoje ambicije, ali kako da mislimo o drugom ili trećem kolu kvalifikacija ili grupnoj fazi, ako ne prođemo prvu rundu? Dakle, sada je sjutrašnja utakmica za nas najvažnija. Bolji smo, klub smo koji se iz godine u godinu razvija, ali istina je samo na terenu i tako je uvijek bilo", jasan je Nikolić.

Fehervar je prošle sezone u grupi Lige Evrope remizirao sa Čelsijem, koji je kasnije osvojio trofej.

"Igrali smo dobro, ali ti rezultati su dio istorije. Istorija se ispiše i onda je ostavite po strani i idete dalje, opet morate da se dokazujete. Mi želimo titulu i da se dokažemo u Evropi, ali idemo redom, sada mislimo samo na Zetu", istakao je Nikolić.

Fehervar, nekada Videoton, prije šest godina je na stadionu pod Goricom eliminisan od Mladosti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"I sada u timu ima igrača koji su igrali u toj utakmici. Svi znamo za taj duel, iako sam ja tada bio trener Partizana. Ta eliminacija nam nije glavna motivacija za ovu utakmicu, ali jeste opomena - naglasio je Nikolić.

Još jedan bivši "partizanovac" predstavio se crnogorskim novinarima - napadač Marko Šćepović.

"Došli smo da već u prvom susretu uradimo veći dio posla oko prolaska. Respektujemo Zetu, ali bolji smo i to moramo da dokažemo. Šef je već praktično sve rekao, favoriti smo i istina je na terenu", rekao je Šćepović.

Bonus video: