LIVE BLOG: Evertona juri pola Evrope

Pratite fudbalske aktuelnosti na portalu Vijesti
10777 pregleda 2 komentar(a)
Everton slavi jedan od tri gola na Kopa Americi, Foto: Reuters
Everton slavi jedan od tri gola na Kopa Americi, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2019. 23:05h

Pratite najnovije fudbalske aktuelnosti na portalu Vijesti

Brazilac Everton je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja Kopa Amerike, čiji je bio prvi strijelac, zajedno sa Paolom Gererom (po tri pogotka).
To je privuklo pažnju evropskih klubova, pa se za krilo Gremija interesuju Napoli, Atletiko Madrid, Mančester junajted, Bajern i Borusija Dortmund. Mančester siti je odustao...
Fehervar vodi 4:1 pod Goricom. Kapiten Roland Juhas je u 86. minutu bio najviši nakon skraćenog kornera poznatog mađarskog fudbalera, 36-godišnjeg Sabolča Hustija, i rutinski pogodio mrežu Akovića.
A onda je i Husti u 93. minutu iz sjajno izvedenog slobodnog udarca postavio konačnih 5:1.
Nažila Trindade, koja je optužila Nejmara da ju je silovao, suočava se sa optužbama da je pokušala da iznudi novac od najskupljeg fudbalera svijeta.
Tužilaštvo u Sao Paulu je pokrenulo postupak protiv starlete i njenog advokata, jer je Nažila zahtijevala da joj Nejmar uplati novac ili će objaviti snimak njihovog seksualnog odnosa.
Zahuktava se borba londonskih klubova za Danija Sebaljosa.
Totenhem je juče ponudio 40 miliona eura za vezistu Reala, koji je blistao na EP za mlade, ali ostrvski mediji sad pišu da Arsenal daje osam miliona više od rivala iz sjevernog Londona.
Festival golova pod Goricom, glavna ličnost je Loik Nego, koji je u 23. minutu kompletirao het-trik za 1:3.
Zoran Aković je odbranio zicer Marka Šćepovića, ali se lopta odbila do Georgija Milanova, koji je upisao i treću asistenciju večeras.
I Zeta zna da igra - igrač sa brojem 17, Balša Goranović, dao je gol u 17. minutu i smanjio prednost Mol Fehervara na 2:1.
Mladi vezista je iz prve šutirao lijevom nogom sa 20 metara im pogodio tik uz stativu nemoćnog Adama Kovačika.
Gotovo preslikana akcija i u 12. minutu Mol Fehervar vodi 2:0.
Opet je centrirao Georgi Milanov, lopta je zakačila jednog igrača Zete, a Loik Nego opet bio sam kao duh na drugoj stativi...
Mol Fehervar već vodi pod Goricom - Loik Nego je u 3. minutu pogodio mrežu Zete.
Nakon odlične akcije po lijevoj strani i centaršuta Georgija Milanova, Marko Šćepović je propustio loptu, a 28-godišnji Francuz rutinski realizovao zicer.
Jedna transfer sapunica u Italiji je gotova - Nikolo Barela je novi igrač Intera, ostalo je samo da odradi rutinske medicinske preglede, javlja Đanluka di Marcio.
Mladi vezista je bio u čudnoj situaciji, jer je želio samo kod Antonija Kontea, ali je Roma ponudila bolje uslove - 35 miliona eura i Gregou Defrela.
Kako je Barela odbio da ode u Vječni grad, Inter je povećao ponudu na 40 miliona eura i bonuse i ubijedio Kaljari da ga pusti.
Zato ga i zovu Ludak - Sebastijan Abreu, mnogo poznatiji po svom nadimku "El Loco", oborio je svjetski rekord, jer je potpisao sa 29. klub u karijeri.
Urugvajski napadač je potpisao za klub zanimljivog imena iz svoje domovine, Boston River.
Robin van Persi je završio karijeru, ali je pristao na veliki transfer - biće komentator BT Sportsa, koji ima prava na Premijer ligu i Ligu šampiona u Velikoj Britaniji.
Kad smo već kod PSŽ-a, informacija novinara "L'Ekipa" Arnoa Armana zašto su "sveci" odustali od Matajsa de Lihta - najtraženiji defanzivac svijeta je zahtijevao da mu plata bude 12 miliona eura!
Kako je tražio više nego što ima Kilijan Mbape, a uprava je procijenila da bi se time narušila hijerarhija u ekipi.
Mladi Holanđanin je na pragu Juventusa, koji je prvo ponudio 50, a potom 67 miliona eura. Ajaks traži 75.
PSŽ je sve ozbiljniji u namjeri sa dovede mladog Sandra Tonalija iz Breše.
"Novi Pirlo" košta oko 30 miliona eura.
Atletiko Madrid je predstavio srpskog napadača Ivana Šaponjića, koji je došao iz Benfike i potpisao ugovor na tri godine.
2:0 za Budućnost, Miloš Mijić u 83. minutu.
Počelo je drugo poluvrijeme.
Poluvrijeme: Trans Narva - Budućnost 0:1.
Budućnost vodi u Estoniji. Strijelac Dušan Bakić, katastrofalna reakcija golmana Trans Narve - 12. minut.
Fudbaleri Budućnosti počeli su meč sa Trans Narvom u Estoniji u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Trans: Merits, Nesterovski, Mekvuds, Zakarljuka, Mihailov, Prošin, Škinjov, Irie, Tamberg, Saliste, Poljakov.
Budućnost: Dragojević, Božović, Mirkovic, Perović, Ivanović, Damjanović, Bakić, Mijić, Vučić, Boljević, Milić.
Janis Hadži, sin legende Georgija Hadžija, i jedan od najboljih fudbalera na EP za mlade, vjerovatno će karijeru nastaviti u Genku.
Hadži je igrač Vitorula.
Milan se interesuje za defanzivca Fiorentine Argentinca Hermana Pecelu, čija je cijena 20 miliona eura.
Napoli sigurno neće dovesti Maura Ikardija, kazao je predsjednik kluba Aurelio de Laurentis, koji je demantovao da se sreo sa njegovom suprugom Vandom.
"To je obična glupost. Sreli smo se jednom prije tri godine i nemam namjeru da se vidimo ponovo. Mauro nije u našim planovima", rekao je De Laurentis.
Mančester junajted poslao je ponudu Fiorentini od 45 miliona funti za defanzivca Nikolu Milenkovića, prenijeli su danas britanski mediji. Trener Junajteda Ole Gunar Solskjer želi da dovede odbrambenog igrača ovog ljeta, prvi cilj je igrač Lestera Hari Megvajer, ali ako klub ne uspije da ga dovede, alternativa je Milenković, prenio je Miror.Junajted je, navodno, u januaru razgovarao sa 21-godišnjim srpskim reprezentativcem.Milenković je 2017. godine iz Partizana došao u Fiorentinu. Do sada je odigrao 14 utakmica za reprezentaciju Srbije.
Olimpik Marsej je zainteresovan za Patrika Šika, češkog napadača iz Rome.
Rimljani žele Gonsala Iguaina i Andrea Silvu...
Ako bi pregovori Napolija i Hamesa propali, u igru za Kolumbijca mogao bi da uključi PSŽ, javlja "Bild".
Sevilja se interesuje za fudbalera Rome Alesandra Florencija.
Porto je potpisao štopera Ivana Markana.
Barselona je predstavila 16-godišnjeg Luisa Berija, koji je došao iz akademije VBA.
Šunsuke Nakamura se ne predaje - iako je napunio 41 godinu i dalje je željan fudbala. On je potpisao ugovor sa ekipom Jokohama. U karijeri Nakamura je nosio dresove Ređine, Seltika, Espanjola...

Romelu Lukaku poručio je čelnicima Mančester junajteda da želi da pređe u Inter, piše ESPN. Belgijanac nije prvi izbor trenera Ole Gunara Solskjera i želi da promijeni sredinu. Inter je postigao dogovor sa Lukakuom, ali mu predstoji teži dio posla - da isto uradi i sa Mančester junajtedom. Engleski velikan navodno traži 100 miliona eura.

Juventus je poslao novu ponudu za Matijasa de Lihta. Šampion Italije ponudio je 67 milona eura Ajaksu za defanzivca, ali će prema pisanju holandskih medija odgovor biti negativan. Ajaks traži 75 miliona eura.

Bonus video: