Potpredsjednik ABA lige: Šampion će igrati Evroligu, imamo čvrste garancije za to

Nakon sastanka u Minhenu, Evroliga je saopštila da prvak ABA lige neće imati obezbjeđeno mjesto u elitnom takmičenju, već da će imati prioritet pri dodjeli tri specijalne pozivnice
4736 pregleda 2 komentar(a)
Trofej Evrolige
Trofej Evrolige
Ažurirano: 11.07.2019. 17:19h

Potpredsjednik ABA lige Domagoj Čavlović rekao je da će šampion ABA lige "sigurno imati predstavnika u Evroligi u naredne dvije sezone".

Nakon sastanka u Minhenu, Evroliga je saopštila da prvak ABA lige neće imati obezbjeđeno mjesto u elitnom takmičenju, već da će imati prioritet pri dodjeli tri specijalne pozivnice.

"U naredne dvije godine šampion ABA lige će imati sigurno mjesto Evroligi. Evroliga je uvela niz novina i između ostalog promenila sistem raspodele mesta, po kome više ne postoji direktan plasman iz domaćih liga. Ipak, i u novom sistemu, ABA liga je dobila čvrste garancije da će i kroz sistem raspodjele tri vajld karte imati sigurno mesto u Evroligi", izjavio je potpredsednik ABA lige Domagoj Čavlović poslije sastanka u Minhenu, prenosi B92.

"Na nama je sada zadatak da zajedničkim radom ABA ligu podignemo na još viši nivo, opravdamo povjerenje i izborimo se za još bolji status naših klubova", dodao je Čavlović.

Evroligu će od sezone 2020/21. i dalje činiti 18 klubova. Među njima će biti 11 nosilaca "A" licenci, Bajern Minhen i Asvel, finalisti Evrokupa, kao i tri tima koji će dobiti pozivnice.

Bonus video: