Mađari držali čas fudbala Zeti

Tim iz Golubovaca izgubio od mađarskog Mol Fehervara 5:1 na stadionu pod Goricom
4490 pregleda 4 komentar(a)
Loik Nego i Marko Šćepović slave jedan od tri gola francuskog internacionalca, Foto: Savo Prelević
Loik Nego i Marko Šćepović slave jedan od tri gola francuskog internacionalca, Foto: Savo Prelević

Budućnost je na pragu 2. kola kvalifikacija, druga dva crnogorska predstavnika u Ligi Evrope su se praktično oprostili već poslije prvih 90 minuta - nakon što je OFK Titograd izgubio 4:0 u Sofiji protiv CSKA, Zeta je večeras pod Goricom bila nemoćna protiv Mol Fehervara (1:5).

I kada su izvučeni parovi u Nionu, bilo je jasno da tim iz Golubovaca nema šta da traži protiv učesnika grupne faze prošle sezone.

A već u 3. minutu je bilo jasno koliki je jaz između izabranika Dejana Roganovića i Marka Nikolića, jer je Loik Nego ostao sam kao duh i rutinski savladao Zorana Akovića.

Gotovo sve vrijedno pomena dogodilo se u narednih 20 minuta, u kojima je 28-godišnji francuski internacionalac dao još dva gola, u 12. i 23. minutu (sva tri na asistencije Bugarina Georgija Milanova), a Balša Goranović je u 17. odličnim pogotkom samo ublažio loš utisak...

I kada se već očekivao kraj, Mađara su dali dva gola.

Prvo je Roland Juhas u 86. minutu pogodio glavom nakon skraćenog kornera Sabolča Hustija.

Husti, jedan od poznatijih mađarskih fudbalera, 36-godišnjak koji je nakon bogate karijere u njemačkim klubovima Hanoveru i Ajntrahtu, ruskom Zenitu i kineskom Čangdunu došao kući da završi karijeru, stavio je tačku na meč sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 93. minutu.

Bonus video: