Siniša Mihajlović saopštio da boluje od leukemije

"Plakao sam, ali to nisu suze straha. Poštujem bolest, suočiću se s njom hrabro, gledaću je u oči. Bolest je agresivna, ali je pobjediva", istakao je srpski trener
28317 pregleda 22 komentar(a)
Siniša Mihajlović, Foto: Beta/AP
Siniša Mihajlović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.07.2019. 17:40h

Siniša Mihajlović je prinuđen da prekine trenersku karijeru. Rano je reći da li je definitivno stavio tačku ili je to uradio samo privremeno nakon što je svjetskoj javnosti iznio bolnu istinu - da boluje od leukemije.

Italijanski mediji su ranije danas najavili pres konferenciju na kojoj će popularni Miha sve reći. Tako je i bilo...

"Želio sam da sazovem konferenciju za medije, ali sam tražio da se poštuje moja privatnost. Htio sam ja da budem taj koji će ekipi i cijeloj javnosti saopštiti svoju situaciju. Ali, to se nažalost nije dogodilo, nisu me ispoštovali, jer su željeli da prodaju nekoliko hiljada primjeraka novina", rekao je Mihajlović i nastavio:

"Nažalost, ili čak na sreću, izveli smo neke testove koji su pokazali anomalije koje nisam imao prije četiri mjeseca. Sve je počelo tako što sam imao groznicu, koja me ne bi spriječila da odem na trening. Uradio sam testove koji su pokazali da imam leukemiju. To je bio težak udarac, danima sam plakao, čitav život vam u tom trenutku prođe pred očima. Sada jedva čekam da odem u bolnicu i započnem borbu. Moram da upotrijebim svoju taktiku i ne sumnjam da ću pobijediti. Pobijediću za moju porodicu, za moju djecu, za sve one koji me vole", kazao je trener Bolonje.

Mihina najveća bitka tek počinje...

"Plakao sam, ali to nisu suze straha. Poštujem bolest, suočiću se s njom hrabro, gledaću je u oči. Bolest je agresivna, ali je pobjediva. Objasnio sam to i svojim igračima. Razgovarali smo video linkom, što je i normalno, i bilo je suza", istakao je srpski stručnjak.

A direktor Bolonje Valter Sabatini želi da Mihajlović ostane trener njegove ekipe.

"On će biti sa nama i mi uz njega kroz sve ovo, šta god da se dogodi. Iako mogu odmah da vam kažem da se ništa dogoditi neće, jer je ovaj čovek mnogo jak. Da bude svima jasno, Siniša je i dalje trener Bolonje, ništa se neće promijeniti. Više volim da moj tim trenira Mihajlović koji nije 100 odsto zdrav, nego bilo ko drugi", poručio je Sabatini.

Bonus video: