Spremni smo za još agresivniji Slovan

Osjećamo odgovornost, jer zaista imamo dobar rezultat pred revanš - kaže vezista Sutjeske Marko Ćetković pred sjutrašnji okršaj sa Slovacima
2330 pregleda 2 komentar(a)
Sutjeska sanja podvig: Marko Ćetković, Foto: Savo Prelević
Sutjeska sanja podvig: Marko Ćetković, Foto: Savo Prelević

Prvih devedeset minuta u Bratislavi pokazali su da Sutjeska može da parira Slovanu, uz neophodnu dozu sreće i da izvuče povoljan rezultat, a druga utakmica u Nikšiću definitivno će odgonetnuti koliko je crnogorski šampion naučio iz evropskih izazova i da li može da napravi senzaciju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Svi preduslovi za tako nešto postoje - rezultat 1:1 pred revanš daje Sutjesci dobre šanse pred sjutrašnji okršaj kraj Bistrice (20.15 časova), ali tim Nikole Rakojevića zna da i Slovan dolazi da ispravi sve ono što je uprkao kod kuće i što je dozvolio Damiru Kojaševiću da u 95. minutu šokira navijače.

- Imamo dobar rezultat, koji je plod disciplinovane igre, ali i želje da napadnemo kada nam se ukaže šansa. Slovan jeste bio nadmoćan, propustio je veliki broj šansi, a mi smo nagrađeni zato što smo vjerovali da možemo - kaže Marko Ćetković, ponajbolji igrač Sutjeske u prvom susretu.

Slovan nije potcijenio Sutjesku, tvrdi Ćetković.

- Pouzdano znam da su nas do detalja skautirali. Evropske su utakmice, niko ništa ne prepušta slučaju. Nisu nas potcijenili, ali moguće da je bilo nekih detalja u našoj igri koje nisu očekivali. Nakon prvog meča nas sigurno znaju još bolje, samim tim će nam biti i teže u revanšu - ističe 33-godišnji Ćetković.

A da li je Slovan bilo čime iznenadio Sutjesku?

- Znali smo da su tim koji se otprilike fokusira na veliki individualni kvalitet koji posjeduju makar šestorica ili sedmorica igrača. Zato i ne razmišljaju mnogo o taktici, svi idu naprijed, imaju dva veoma ofanzivna beka, veziste koji stalno gledaju naprijed. To nam je i dalo prostor da se iz disciplinovane odbrane transformišemo naprijed i najvažnija su ta prva dva ili tri pasa kada uzmemo loptu. U Bratislavi smo vjerovali, na kraju nas je sreća pogledala, ali biće teško, možda i još teže u Nikšiću. Ipak je Slovan pravio tim da gra grupnu fazu - ako ne Lige šampiona, onda makar Lige Evrope - dodaje iskusni vezista.

Slovan neće mnogo mijenjati pristup igri u revanšu, smatra Ćetković.

- Ne vjerujem da će biti strpljivi, iako smo im pokazali da možemo da budemo opasni. Takva su ekipa, agresivno idu naprijed, možda će u Nikšiću biti još agresivniji znajući da im rezultat 0:0 ne donosi ništa. Na nama je da budemo spremni na sve to, da uradimo sve da sačuvamo mrežu, da zaustavimo Šporara koji je odličan napadač. I da iskoristimo svaku šansu koja se ukaže pred golom protivnika - jasan je Ćetković. Sutjeska je u situaciji da vjeruje u plasman u drugo kolo, samim tim i mora da osjeća pritisak.

- Osjećamo odgovornost, jer zaista imamo dobar rezultat pred revanš. Da li možemo da se nosimo s time? Mislim da možemo, sazreli smo, stasali kao ekipa. Dvije godine smo šampioni Crne Gore, konstantno pobjeđujemo, a pobjede su najvažnije za karakter svake ekipe - zaključio je bivši vezista Zete, Partizana, Mogrena, Budućnosti...

Neka publika bude strpljiva, vratićemo joj na pravi način

Nikšić je spreman za spektakl, navijači da budu 12. igrač svojoj ekipi. Marko Ćetković priziva fanatičnu podršku, ali i na strpljenje.

- Danima unazad je velika euforija u gradu, znam da će biti fantastična atmosfera na stadionu. Navijači su nam uvijek bitni, ali na ovim prostorima nekada domaća publika rano izgubi strpljenje. Ako se rano primi gol, brzo splasne entuzijazam, a meč traje 90 minuta... Očekujem da navijači Sutjeske pokažu sve ono što ih krasi, da nam pomognu, a mi ćemo im se odužiti. Nadam se da ćemo ih na kraju meča i obradovati i da ćemo slaviti plasman u drugo kolo kvalifikacija. To bi bilo odlično za klub, ali i za crnogorski fudbal uopšte - poručio je Ćetković.

Bonus video: