Vermezović: Nisam ovo očekivao, ne obraćam pažnju na zvižduke

“Sve je ovo novo za mene. Zaista nisam očekivao ovakav početak, a prije svega nisam očekivao da je liga ovako izjednačena, i da bukvalno svako svakog može da pobijedi”, priznao je Vermezović
0 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Luka Zeković
FK Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.03.2018. 15:47h

Budućnost je u velikoj krizi, i rezultata i igre. Četiri meča, četiri remija, dva gola - računajući i pripremni period, “plavi” su bez pobjede u 2018. godini.

Bitka za titulu je davno izgubljena, a samo zahvaljujući nestabilnim izdanjima rivala drugo mjesto (još) nije ugroženo.

Vladimir Vermezović je uoči sjutrašnjeg gostovanja u Tuzima priznao da ovaka početak njegove podgoričke priče nije očekivao.

“Sve je ovo novo za mene. Zaista nisam očekivao ovakav početak, a prije svega nisam očekivao da je liga ovako izjednačena, i da bukvalno svako svakog može da pobijedi”, priznao je Vermezović.

Vermezović je, kao opravdanje, ne, kako kaže, i alibi, naveo brojne promjene u sastavu, odlazak najboljeg strijelca Melunovića, najpouzdanijih defanzivaca Simovića i Raspopovića, kao i povrede nekoliko igrača.

“Imamo i problem psihološke prirode – činjenica je da postoji razlika između onoga što igrači pokazuju na treningu i na utakmicama. Da li se uvuče strah, ili je nešto drugo, ne znam, ali sam siguran da će poslije prve pobjede sve biti drugačije. Pokušaćemo sve da do nje dođemo protiv Dečića i da vidimo da li ćemo preskočiti tu psihološku barijeru, koju definitivno imamo”, rekao je trener Budućnosti.

Trener koji ima iskustvo iz većeg kluba od Budućnosti, koji se na klupi Partizana nosio sa većim pritiskom javnosti, ne obazire se, kaže, mnogo na kritike i zvižduke sa tribina, koji su se čuli na meču sa Rudarom.

Srećom, ili na žalost, nezadovoljstvo nije veliko, jer navijača – gotovo i da nema.

“Respekt navijača i rivala možemo da zaslužimo samo igrama i rezultatima, a ne pričom. Ovo je čudno vrijeme, ne pričam samo o fudbalu. Ljudi su puni bijesa, frustracija i normalno je da na stadionu iskazuju svoje lično nezadovopljstvo. Tako je bilo uvijek. Ne obračam pažnju na to. Znam šta radim, znam šta rade momci koji su u ekipi, znam da daju maksimum. Nekada je to dovoljno, nekada nije... Uvijek će biti kritičara, nekada s razlogom, nekada ne, a igračima sam rekao – ako ne mogu da podnesu kritiku, onda treba da ostanu imuni i na pohvale. Moraju da imaju svoju priču”, kazao je Vermezović, naglasivši da nelagodna situacija nije poremetila jedinstvo u ekipi.

Budućnost sjutra gostuje posljednjeplasiranom Dečiću. U normalnom odnosu stvari bio bi to zicer za “plave”. Sve je, međutim, moguće, s obzirom na formu i poljuljano samopouzdanje.

“Neće nam biti lako, jer igramo sa agresivnom ekipom. Naša agresivnost mora da bude na istom nivou, jer samo tako kvalitet može da dođe do izražaja”, kazao je Vermezović.

“Svi znamo kako je vruć teren u Tuzima, ali ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu protiv Rudara imamo šanse da konačno ostvarimo pobjedu. Mnogo nam je važna utakmica, siguran sam da bi sve krenulo na bolje ako bi odnijeli bodove”, rekao je Blažo Igumanović.

Budućnost će sjutra biti u jačem sastavu nego protiv Rudara, ali je neizvjestan nastup Raičevića. Simon Vukčević još nije spreman, kao ni Korea, koji bi trebalo da se nađe na listi igrača za meč protiv Petrovca, koji se igra za vikend.

Bonus video: