Barsa - Čelsi, šesti čin: Može li Konte da zaustavi Mesija

Katalonci imaju priliku da izbace tim iz zapadnog Londona po četvrti put u posljednjih 18 godina, dok "plavci" žele da izjednače međusobni učinak na 3:3.
55 pregleda 0 komentar(a)
Čelsi - Barselona, Foto: Reuters
Čelsi - Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2018. 16:37h

Barselona sjutra u revanš meču osmine finala Lige šampiona dočekuje Čelsi na Nou Kampu, nakon 1:1 u prvom meču u Londonu.

Katalonci imaju priliku da izbace tim iz zapadnog Londona po četvrti put u posljednjih 18 godina, dok "plavci" žele da izjednače međusobni učinak na 3:3.

Prije dvije sedmice na "Stamford bridžu", gosti iz Katalonije izvukli su se golom Lionela Mesija 15 minuta pre kraja, što im garantuje mirniju situaciju od Čelsija.

Tim golom aktuelni šampion Engleske je ispao iz grupe od šest timova kojima Argentinac nije dao gol u Evropi (Atletiko Madrid, Inter, Benfika, Liverpul, Rubin i Udineze). Sada je pred odbranom ekipe Antonija Kontea, koja nije sačuvala mrežu na posljednje četiri utakmice, novi zadatak da zaustavi prvu zvijezdu Katalonaca.

Pored toga, "plavci" igraju i protiv tradicije, Barselona je u istoriji doživjela samo dva poraza od engleskih klubova na Nou Kampu, uz skor od 19 pobjeda i 11 remija.

Da je pred Čelsijem veliki izazov svjestan je i temperamentni menadžer Antonio Konte.

"Moramo da budemo veoma dobri ako mislimo da pariramo jednom od najboljih timova svijeta. Spremni smo da patimo, kao što je bio slučaj u prvom meču kada smo skoro bili savršeni. Nemamo veliko iskustvo, mnogi moji fudbaleri igraju drugu sezonu u Ligi šampiona i neophodno je da iskoristimo svaku priliku", rekao je Konte.

Barselona, uz oporavljenog kapitena Andresa Inijestu, juri čak 11. uzastopno četvrtfinale Lige šampiona.

"Čelsi je jak protivnik, posebno u odbrani i veoma homogen. Nadam se da ćemo biti na nivou i proći dalje", kratak je bio trener Ernesto Valverde.

Drugi meč u srijedu je čista formalnost, Bajern u Istanbulu odrađuje posao prolaska dalje protiv Beštikaša nakon pobjede u Minhenu 5:0.

Utakmica između Bešiktaša i Bajerna počinje u srijedu u 18 sati, a Barselona i Čelsi igraju u 20.45.

Bonus video: