Zetu raduje revanš, uprkos svemu

Nije turistički izlet - trener Zete Dejan Roganović u revanšu protiv MOL Fehervara (20 sati) traži ozbiljnost, bez obzira na visok poraz u prvom meču
1959 pregleda 0 komentar(a)
Zeta je u Podgorici uspjela da postigne gol protiv favorita, Foto: Savo Prelević
Zeta je u Podgorici uspjela da postigne gol protiv favorita, Foto: Savo Prelević

Kada izgubite 5:1 na domaćem terenu, kada nemate nikakve šanse da se protiv puno jačeg rivala borite za plasman u drugo kolo, onda nije ni lako odigrati revanš, kakav fudbalere Zete čeka večeras u Felkšutu (20h), mjestu od samo 1.500 stanovnika u kojem je odrastao i mađarski premijer Viktor Orban.

MOL Fehervar, prošlogodišnji učesnik grupne faze Lige Evrope, bio je prije sedam dana pod Goricom nemilosrdan protiv oslabljene i podmlađene Zete (5:1), ali trener Golubovčana Dejan Roganović ne doživljava večerašnji meč kao turistički izlet, niti kao nužno zlo nakon teškog poraza u prvom meču.

- Možda bi neki ovakvu utakmicu baš teško doživjeli, ali sa nama nije slučaj - naprotiv, radujemo se predstojećem meču. Treba nam jedno ovakvo iskustvo, da ovi mladi igrači osjete igranje u Evropi i još jednom se uvjere gdje su i što su u odnosu na timove kakav je Fehervar - kaže Roganović.

Valjda upravo zbog nedostatka rezultatske neizvjesnosti, mađarski vicešampion je odlučio da ugosti Zetu na omalenoj “Pančo areni” u Felkšutu, stadionu kapaciteta 3.800 mjesta, a ne na svojoj “MOL areni sosto” u Sekešfehervaru, gdje je prošle sezone Čelsi uzeo samo bod (2:2).

- Vjerovatno će pokušati da odmore neke igrače, ali i u kombinovanom sastavu takvi timovi su opasni, jer igrači koji kucaju na vrata prvog tima imau dodatni motiv. Ko god da izađe na teren imaćemo težak zadatak, a naš cilj je da pokažemo ozbiljnost i da svedemo greške na minimum. Nadam se da ćemo rezultatski bolje proći nego u Podgorici - dodaje Roganović.

Zeta je ponovo oslabljena. Nema Aleksa Jamoe iz Gane, koji nije dobio vizu za Mađarsku, dok se pojačanja Elom Kođo Nijaveđi i Alfred Sopo priključiti ekipi tek nakon završetka evropskih duela.

Bonus video: