Evropska bajka: Sutjeska će igrati Evropu do polovine avgusta, možda i duže

Sutjeska ide na APOEL u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, u slučaju poraza nastaviće takmičenje u 3. kolu Lige Evrope
9592 pregleda 3 komentar(a)
Slavlje fudbalera Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Slavlje fudbalera Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2019. 12:35h

Do prošle noći, Sutjeska je bila jedini crnogorski tim u posljednjoj deceniji koji nije eliminisao rivala na evropskoj sceni (ne računajući Lovćen i Bokelj, koji su imali po jedan nastup).

Od prije dvije noći, Sutjeska je jedini crnogorski šampion koji se plasirao u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona otkada se pretkola za evropska takmičenja igraju u ovom formatu.

Nikšićani su produžili evropski put, obezbijedili barem još četiri jake utakmice na evropskoj sceni, a izvjesno je da će igrati međunardona takmičenja barem do 15. avgusta.

Prvi meč 2. kola kvalifikacija za LŠ protiv kiparskog prvaka APOEL-a igra se već u utorak kraj Bistrice u 20.15, revanš je 30. jula u Nikoziji u 20 sati.

U slučaju nove senzacije, Sutjeska će se plasirati u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Potencijalnog rivala saznaće u ponedjeljak, na žrijebu u Nionu. APOEL je nosliac, a Sutjeska bi eventualnim trijumfom preuzela ulogu nosioca. Potencijalni rivali bili bi PAOK, Karabag, Maribor, Crvena zvezda, Makabi Tel Aviv, Valeta...

Mečevi bi se igrali 6/7. i 13/14. avgusta.

Sutjeska, međutim, neće previše žaliti ni ako ispadne od APOEL-a, jer bi se preselila u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

I tu bi Nikšićani bili nosioci na žrijebu, uz malo sreće mogli bi da dobiju protivnika kojeg mogu da eliminišu.

Žrijeb je takođe u ponedjeljak, a mogući rivali su pobjednici duela Tre Pene - Suduva, Past Gljivice - Riga, Partizani Tirana - Šerif, Ararat - Linkoln, Valur - Ludogorec, Santa Koloma - Astana, Toršavn - Linfild, Škendija - Dudelanž.

Treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope igra se 8. i 15. avgusta.

Bonus video: