Ozbiljna Budućnost: Potvrda protiv Trans Narve, slijedi Zarja

Budućnost u revanšu napunila mrežu Trans Narve (4:1) i ukupnim rezultatom 6:1 plasirala se u 2. kolo kvalifikacija za LE. Čeka je ukrajinska Zarja
11345 pregleda 2 komentar(a)
Slavlje fudbalera Budućnosti nakon gola Miloša Vučića za 1:0, Foto: Savo Prelević
Slavlje fudbalera Budućnosti nakon gola Miloša Vučića za 1:0, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2019. 22:44h

Fudbaleri Budućnosti plasirali su se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i izborili dvomeč sa ukrajinskom Zarjom.

Izabranici Branka Brnovića večeras su u revanšu 1. runde, pred blizu tri hiljade gledalaca na stadionu pod Goricom, savladali Trans Narvu sa 4:1 i ukupnim rezultatom 6:1 obezbijedili nastavak evropskog puta.

Prvi meč sa Ukrajincima, učesnicima grupne faze Lige Evrope 2016. igra se već narednog četvrtka pod Goricom, revanš je 1. avgusta u Zaporožju.

Podgoričani su odlično krenuli, već u 2. minutu novajlija Miloš Vučić postigao je debitantski gol u plavom dresu - bivši fudbaler Sutjeske pogodio je lijepim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Imala je Budućnost u prvom poluvremenu i problema u odbrani, dva puta su estonski fudbaleri izlazili sami na golmana Miloša Dragojevića, a priliku koju je propustio u 14, napadač Trans Narve Eduard Golovljov iskoristio je u 39. minutu - 1:1.

Razigrali su se tada Estonci, moglo je da bude kritično da je Budućnost primila još jedan gol.

Stigla je, međutim, pauza, a u nastavku je na teren izašla ozbiljnija Budućnost.

Sve dileme, ako ih je uopšte bilo, riješene su za sedam minuta. Dušan Bakić je u 49. pogodio glavom nakon kornera Miloša Mijića, a Mihailo Perović u 56. nakon dodavnja Draška Božovića i minijature u šesnaestercu.

Nije to bilo sve, Dejanu Zarubici samo minut na terenu bio dovoljan da pogodi mrežu Estonaca - 4:1 u 78. minutu, nakon asistencije Mijića.

Imali su Podgoričani još šansi, Bakić i Perović mogli su još po jednom da se upišu u strijelce, ali ukupnih 5:1 protiv Estonaca je potvrda ozbijnosti i koncentracije, te najava da će Brnovićevi izabranici imati šta da pokažu protiv Zarje.

BUDUĆNOST - TRANS NARVA 4:1 (PRVI MEČ 2:1)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 3.000. Sudija: Stefan Apostolov (Bugarska). Strijelci: Vučić u 2, Bakić u 49, Perović u 56. i Perović u 56. minutu za Budućnost, Golovljov u 39. za Trans Narvu. Žuti kartoni: Milić (Budućnost), Plotnjikov, Poljakov (Trans Narva).

Budućnost: Dragojević, Vučić, Milić, Damjanović, Boljević, Mirković, Božović (68. Raičković), Mijić, Ivanović (32. Stoiljković), Bakić, Perović (77. Zarubica).

Trans Narva: Merits, Skinjov, Ejlesi, Nesterovski, Tamberg, Poljakov, Zakarjuka (77. Prošin), Saliste, Mihailov, Golovljov (63. Plotnjikov), Mekvuds (44. Slijen)

Bonus video: