Valverdeova Barsa neće igrati na nulu

Mesi je u prvom meču protiv Čelsija donio remi (1:1) i pogodio prvi put u devetom susretu sa "plavcima". Bajern poslije 5:0 turistički otputovao u Tursku na meč sa Bešiktašom
0 komentar(a)
Liga šampiona Ivan Rakitić N'Golo Kante, Foto: Reuters
Liga šampiona Ivan Rakitić N'Golo Kante, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2018. 10:59h

Gotovo perfektna taktička partija Čelsija u prvoj utakmici protiv Barselone nije bila dovoljna da stvori bilo kakvu prednost pred revanš osmine finala Lige šampiona, pa se "plavcima" i ne daju velike šanse da naprave iznenađenje i eliminišu jednog od favorita.

Barsa je u Londonu više srećno nego zasluženo stigla do rezultata 1: ali kada golove daje Lionel Mesi definitivno se ništa ne dešava slučajno. Argentincu je taj pogodak za remi, i to nakon kiksa Andreasa Kristensena i Cezara Acpilikuete, bio tek prvi u devetom meču protiv "plavaca" u karijeri.

"Taj pogodak nam je došao kao poklon s neba. Imamo dobar rezultat pred revanš, ali nije jednostavno braniti tih 1: Zato, nema šanse da ćemo igrati na 0:0", rekao je trener Barse Ernesto Valverde, kojem sve više stručnjaka odaje priznanje da je vrhunski skockao odbranu Katalonaca.

Šta može da odluči? Baskijski trener očekuje da će presuditi detalji protiv ekipe koja na posljednja četiri gostovanja u Kataloniji nije izgubila.

"Ovo su utakmice u kojima jedna pogrešna odluka na terenu može da poremeti sve. Sitnice u igri mogu da znače puno, a vjerujem da će presuditi u našu korist", istakao je bivši trener Valensije, Atletik Bilbaoa, Olimpijakosa...

Kako će igrati Čelsi?

Antonio Konte je u prvom susretu protiv Barse nastupio bez klasičnog napadača, uloga "lažne devetke" je pripala Edenu Azaru.

Njegov tim je u tom okršaju stvorio mnogo problema protivniku (Vilijan je dva puta pogodio stativu prije nego što je bio strijelac za 1:0), ali sada je situacija drugačija - Konte zna da na "Nou Kampu" mora da napadne protivnika ako želi u četvrtfinale.

"Igraćemo da pobijedimo, a o taktici neću pričati. Spremni smo za ovaj meč, ali prije svega moramo da budemo disciplinovani", kazao je italijanski trener.

Formacijom bez pravog napadača bi vjerovatno najmanje bio zadovoljan Azar, koji je nedavno javno kritikovao način igre u kojem je najofanzivniji igrač u ekipi.

Čelsi prošle sezone nije igrao u Ligi šampiona, a prije toga je dvije sezone zaredom zaustavljen u osmini finala - oba puta od Pari Sen Žermena.

Barsa, s druge strane, večeras igra za 1 uzastopno četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja.

Bajernov izlet u Istanbul

Bajern je sve dileme oko plasmana među osam najboljih otklonio u prvom susretu protiv Bešiktaša - pobijedio je sa 5: pa je revanš na istanbulskoj "Vodafon areni" samo formalnost.

"Ova utakmica može da posluži da unaprijedimo neke detalje u igri kojima nisam najzadovoljniji. U ovoj fazi takmičenja ne smijete da se opustite i kažete da ste sigurno prošli, ali imamo veliku prednost pred revanš i činjenica je da smo veoma blizu četvrtfinala. Potrebno je, ipak, da budemo motivisani", kazao je trener bavarske ekipe Jup Hajnkes.

Bešiktaš pred duel koji počinje u 18 sati ima samo cilj da ponosno završi takmičenje.

"U prvom meču smo mnogo toga uradili pogrešno. Sada želimo da navijačimo priredimo dobru utakmicu", poručio je defanzivac turske ekipe Gari Medel.

Bonus video: