Ispali od Maltežana, a planiraju napad na Ligu šampiona

Hajduk sinoć ispao iz Evrope
3018 pregleda 2 komentar(a)
Sa utakmice Hajduk - Gzira
Sa utakmice Hajduk - Gzira

Članovi uprave Hajduka izvinili su se publici za gubitak sinoćnje utakmice od malteške Gzire zbog čega su izbili navijački neredi, te su kazali da i dalje ostaju na svojim funkcijama, a što se trenera tiče uskoro bi trebalo da dođe novi umjesto dosadašnjeg Siniše Oreščanina, najavljeno je na konferenciji za medije splitskog kluba.

Predsjednik kluba Marin Brbić se izvinio navijačima Hajduka za, kako je rekao, sinoćnju blamažu zbog čega razumije njihovu ljutnju. Otkrio je kako je jutros Nadzornom odboru dao svoj mandat na raspolaganje i da sinoć nisu htjeli da donose nikakve odluke.

"Ovo što sam napravio s trenerom nisam dobro napravio. Nadzorni odbor mi je ponovo dao povjerenje i zbog tih ljudi sam odlučio nastaviti posao. Mislim da smo krenuli u dobrom smjeru. Započeli smo procese, imamo jasan cilj, a to je ulazak u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako vidimo tokom sezone da ne možemo to da ostvarimo, napustićemo klub. Svi koji ne žele s nama, moraju otići", kazao je Brbić najavivši da će već sutra na treningu klub voditi novi trener, ačo nije htio otkriti o kome se radi.

Osim predsjednika Brbića svoj mandat na raspolaganje ponudio je i sportski direktor Saša Bjelanović i to predsjedniku Brbiću, ali danas je odlučeno da nastave.

"Ovo je bio sramotan poraz, najteži u istoriji. Ono što je predsjednik naglasio, isključivo je naša odgovornost. Nisu krivi ni igrači ni trener ako primimo gol u 96. minutu, kriva je organizacija. Ono što sigurno nećemo dozvoliti je nepoštovanje i to sigurno više nećemo tolerisati. Svjesni smo da je Torcida prešla ogradu, ali da se vratila. Idemo dalje odlučno i od sada ćemo učestvovati u svim procesima", kazao je potpredsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

Bonus video: