Murinjo: Sjutra je novi dan, nemamo vremena da pravimo dramu

"Imali smo dobre periode, ali ne i kontrolu. Idemo dalje, sjutra je novi dan, u subotu novi meč. To je fudbal. Zadovoljan sam što igrači ne kriju tugu i razočaranje, ali nemamo vremena da pravimo dramu", rekao je Murinjo
7 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2018. 22:31h

"Kada pobjeđujemo - pobjeđujemo zajedno. Kada gubimo, gubi trener. Ovo je moj poraz, moja odgovornost".

Prve su riječi Žozea Murinja nakon senzacionalne eliminacije Mančester junajteda u osmini finala Lige šampiona i poraza od Sevilje 2:1 na svom terenu.

Murinjovi "đavoli" razočarali su u oba meča, igrali rezervisano i kalkulantski, bez dovoljno karaktera i želje da se nametnu na terenu.

"Htjeli smo da budemo agresivni, igramo sa intezitetom. Ne znam zašto nismo", rekao je Portugalac.

"Imali smo dobre periode, ali ne i kontrolu. Idemo dalje, sjutra je novi dan, u subotu novi meč. To je fudbal. Zadovoljan sam što igrači ne kriju tugu i razočaranje, ali nemamo vremena da pravimo dramu".

Murinjo je izveo drugačiji sastav nego u subotu protiv Liverpula. Uvođenjem Felainija umjesto Mate napravio grešku, analiziraju engleski mediji.

"Izgledali su kao grupa stranaca, grupa koja se tek skupila", rekao je Rio Ferdinand, nekadašnji kapiten i legenda Junajteda.

U prilog tome govori i jedna brojka - 42 lopte izgubio je Aleksis Sančes za 90 minuta.

"Igrali su nervozno, nepovezano. U ovakvim utakmicama moraš i da rizikuješ, moraš da pokažeš ko si i šta si, da pokažeš da se ne plašiš. Za to je potreban karakter, koga nema. Navijačima moraš da pružiš nešto. Stadion je bio tih, a igrači su krivi za to", rekao je Ferdinand.

Reakcije stižu sa svih strana.

"Znate li gdje bi ova Sevilja bila u Premijer ligi? Među posljednjih šest",kazao je bivši reprezentativac Rej Vilkins.

Bonus video: