Optimizam pred Ukrajince: Može li Budućnost do 3. kola?

Nikome se nećemo maći s puta, posebno na našem stadionu - kaže trener Budućnosti Branko Brnović pred prvi meč sa ukrajinskom Zarjom, koji se igra u četvrtak pod Goricom
2494 pregleda 5 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo PRELEVIC
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo PRELEVIC

Kada slavite 6:1 u evropskom dvomeču, ko god da je protivnik, onda je to znak da ste ozbiljno pristupili internacionalnim iskušenjima.

Budućnost je bila koncentrisana, sigurna i efikasna protiv Trans Narve iz Estonije - nije dozvolila da joj se desi ono što se dogodilo splitskom Hajduku, koji je ispao od Gzire sa Malte nakon gostujuće pobjede od 2:0 u prvom meču, ili makedonskom prvaku Škendiji i Radničkom iz Niša, koji su eliminisani baš od estonskih timova Kaljua i Flore.

Kada, takođe, slavite sa pet golova razlike u dva meča 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, onda je to dobar znak da možete da se nadate - ko god bio protivnik u drugom kolu.

A rival Budućnosti je ukrajinska Zarja, tim iz ozbiljne fudbalske zemlje i mnogo jače lige. Podgoričani, za razliku od prve runde, nisu favoriti, ali to ne znači da su bez šansi.

- Već smo vidjeli neke stvari o Zarji, da su na primjer hitra i brza ekipa, i ako krenemo u trku sa njima možemo da imamo problema. Ako, međutim, budemo imali posjed lopte koji imamo svaku utakmicu, onda mislim da su šanse 50:50 - optimista je trener Budućnosti Branko Brnović.

Prvi meč protiv Ukrajinaca igra se već u četvrtak pod Goricom u 20.45, revanš je 1. jula u Zaporožju.

- Nikome se, posebno na našem stadionu, nećemo maći s puta. Nadamo se da možemo da napravimo iznenađenje i prođemo dalje - dodaje Brnović.

- Na domaćem terenu mi treba da vodimo glavnu riječ. Respektujemo Zarju, ali uzdamo se u svoje mogućnosti. Fizički smo spremni, a spremićemo se i taktički. Želimo i vjerujemo u prolaz. Naša ekipa vrijedi mnogo - dodaje Mihailo Perović, strijelac trećeg gola u pobjedi u revanšu nad Trans Narvom 4:0.

Budućnost će se spremati za Ukrajince, tako što će pokušati da sanira greške koje je pravila protiv Estonaca. A bilo ih je u revanšu.

- Naš protivnik je igrao 15 minuta, dali smo mu dvije šanse iz naših grešaka i gol iz naše greške. To ne smije da nam se dešava, jer se u Evropi to kažnjava. Sve ostalo je bilo dobro - dodaje Brnović.

Prvi put od 2016, kada je eliminisala Rabotnički, Budućnost je u 2. kolu kvalifikacija za LE, zakačiće i avgust u Evropi. Može li da napravi i korak više?

- Kada sam došao, želio sam da napravim grupu momaka koji dišu kao jedan, jer bez toga nema uspjeha. Jedan od ciljeva je bio i da vratimo publiku na stadion, što se polako i događa. Cilj nam je da gradimo igru, da igramo dobar fudbal, a imamo grupu pravih momaka, koji bez riječi rade i atmosfera je kao kućna - dodaje Brnović.

Prije tri ljeta, Budućnost je bila na korak od velike senzacije i plasamana u 3. kolo, ali je na penale eliminisana od belgijskog Genka. Sreću koju tada nisu imali, Podgoričanima se možda vrati protiv Zarje, ali prethodno moraju da je zasluže na terenu. Dvomeč protiv Trans Narve pokazao je da su na dobrom putu, bez obzira na kvalitet rivala.

500 hiljada eura zaradila je Budućnost prolaskom u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

“Plavi” su samim izlaskom na evroscenu dobili 240 hiljada, koliko i Zeta i OFK Titograd, dok su eliminacijom Trans Narve prihodovali još 260 hiljada. Ukoliko iznenade Zarju, bili bi nagrađeni sa još 280 hiljada

Bonus video: