Zvanično slobodan: Ronaldo oslobođen optužbi za silovanje

Sada je Okružno državno tužilaštvo u Klarku donijelo odluku da neće podnijeti tužbu protiv Ronalda jer "tvrdnje o seksualnom napadu ne mogu biti dokazane izvan razumne sumnje".
3581 pregleda 1 komentar(a)
Ronaldo sa navijačima Juventusa, Foto: Alessandro Di Marco
Ronaldo sa navijačima Juventusa, Foto: Alessandro Di Marco

Kristijano Ronaldo (34) je oslobođen optužbe za silovanje Amerikanke Katrin Majorge 2009. godine u jednom hotelu u Las Vegasu.

Amerikanka je u oktobru prošle godine optužila napadača Juventusa da ju je 13. juna 2009. silovao u apartmanu u Las Vegasu. Ronaldo joj je 2010. isplatio 375.000 dolara da bi ćutala, ali ga je ona osam godina kasnije tužila.

Policija u Las Vegasu je ponovo otvorila slučaj, a Majorga je podnijela tužbu na 34 stranice. Sada je Okružno državno tužilaštvo u Klarku donijelo odluku da neće podnijeti tužbu protiv Ronalda jer "tvrdnje o seksualnom napadu ne mogu biti dokazane izvan razumne sumnje".

Katrin Majorga je 2009. radila u jednom noćnom klubu kao hostesa. Ronaldo joj je prišao i ponudio piće, te pozvao na druženje u njegov hotelski apartman. Kasnije su se ona i njene prijateljice našle s Ronaldom i njegovom pratnjom i svi su otišli u Ronaldov apartman.

Majorga tvrdi kako je Ronaldu jasno dala do znanja kako ne želi seksualni odnos, ali ju je on odvukao u spavaću sobu i silovao.

Amerikanka je već 2009. podnijela tužbu, da bi popustila pod pritiskom Ronaldovih advokata i pristala na vansudsku nagodbu. Na pitanje zašto je uzela novac i ćutala godinama, Majorga je navela kako je bila "uplašema zbog njegove slave i popularnosti". Tvrdi i kako se zbog svega odala alkoholu te da je često pomišljala na samoubistvo.

Majorga, koja je u međuvremenu diplomirala novinarstvo na Univerzitetu Nevada, otkrila je kako ju je inspirisao pokret #MeToo protiv seksualnog nasilja.

"Ronaldo je uvijek tvrdio da je događaj iz 2009. godine bio prirodan odnos," kazao je njegov advokat Piter Kristijansen.

Bonus video: