Da li Englezi zaista razmišljaju o bojkotu Svjetskog prvenstva?

"Mi smo u uobičajenom kontaktu sa Vladom i nemamo saznanja da postoji promjena oko našeg učešća na Svjetskom prvenstvu", rekao je portparol Engleske fudbalske federacije (FA)
0 komentar(a)
putin infantino, Foto: Reuters
putin infantino, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2018. 10:15h

Selektor Engleske Garet Sautgejt sjutra će objaviti spisak igrača za prijateljske utakmice sa Holandijom i Italijom, ali istovremeno i odbaciti spekulacije da će nacionalni tim bojkotovati Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Engleski mediji tvrde su zvaničnog Londona da se razimšlja o tome da reprezentacija te zemlje ne ide na Mundijal - klasične političke izjave u svjetlu novih dešavanja.

Između Engleske i Rusije se vodi dipliomatski rat, nakon što su bivši pripadnik ruske tajne službe Sergej Skripal i njegova kćerka ubijeni trovanjem gasom u engleskom gradu Solsberiju.

Ministar inostranih poslova Boris Džonson je nedavno kazao da postoji mogućnost bojkota Svjetskog prvenstva, ali se kasnije ispravio kazavši da je mislio na slanje diplomatskih predstavnika u Rusiju tokom fudbalskog šampionata.

"Mi smo u uobičajenom kontaktu sa Vladom i nemamo saznanja da postoji promjena oko našeg učešća na Svjetskom prvenstvu", rekao je portparol Engleske fudbalske federacije (FA).

Povodom spekulacija o mogućem bojkotu, oglasilo se i Ministarstvo inostranih poslova Rusije koje je saopštilo da se Engleska "godinama bezuspješno bori da dokaže kako je Rusija na nelegalan način dobila organizaciju Svjetskog prvenstva".

Bonus video: