Gazda PAOK-a o incidentu: Želio sam da zaštitim klub, nastaviću da se borim za pravedan fudbal

Savidis tvrdi da je njegova reakcija proizašla iz više negativnih situacija u grčkom fudbalu, potezima sudija i njihovih pomoćnika, suspenzijama i protestima sa više strana
1 komentar(a)
savidis paok, Foto: Reuters
savidis paok, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2018. 10:52h

Vlasnik fudbalskog kluba PAOK Ivan Savidis kazao je da mu je žao što je na utakmici sa AEK-om u nedjelju došlo do incidenata i izvinio se zbog toga.

"Jako mi je žao. Jasno je da nijesam imao pravo da izađem na teren", kazao je Savidis, koji je je biznismen i političar i jedan od najmoćnijih Grka, a blizak je sa Vladimirom Putinom.

Kada je u 90. minutu poništen gol za njegovu ekipu, uletio je na teren sa pištoljem za pojasom, vikao na svoje igrače da napuste teren, a zatim se uputio prema glavnom sudiji kojem je navodno i zaprijetio prije nego što su ga tjelohranitelji odvukli nazad.

Savidis tvrdi da je njegova reakcija proizašla iz više negativnih situacija u grčkom fudbalu, potezima sudija i njihovih pomoćnika, suspenzijama i protestima sa više strana.

"Moj jedini cilj bio je zaštititi navijače PAOK-a od provokacija, nemira i ljudskih žrtava. Molim vas, vjerujte da nijesam imao namjeru učestvovati u svađi s našim protivnicima ili sudijama - i očigledno nijesam nikome prijetio. Uprkos neprestanim napadima s kojima se suočavam, borim se i nastaviću da se borim za pravedan fudbal, ravnopravno suđenje u svim susretima i naslove osvojene na terenu, a ne u sudnicama", rekao je Savidis

Agencija AFP izvještava da je Savidis u bijegu nakon što je lokalna policija izjavila da ga traže kako bi ga uhapsili.

Bonus video: