Novi "vjetrovi" u Tuzima: Stabilizacija kluba prvi cilj Dečića

Novi predsjednik Dečića Paljo Drešaj ističe da će poboljšanje infrastrukture i rad sa mlađim kategorijama biti prioritet
1681 pregleda 0 komentar(a)
Paljo Drešaj
Paljo Drešaj

Nakon što je teškom mukom izborio opstanak u Drugoj ligi, Fudbalski klub Dečić želi da krene uzlaznom putanjom - organizaciono, finansijski, infrastrukturno...

Rezultat nije nevažan, ali bi trebalo da dođe kao posljedica.

- Prvi cilj je konsolidacija kluba, na svim nivoima - kadrovski i organizacioniono. Naravno, ako se ukaže šansa pokušaćemo da ostvarimo rezultat, a to je za početak ulazak u Prvu ligu. Smatram, međutim, da je mnogo važnije da se stabilizujemo, što će omogućiti da u dugom roku funkcionišemo kao pravi klub, da budemo prepoznatljivi, a ne da variramo iz sezone u sezonu - kaže Paljo Drešaj, koji je nedavno na Skupštini kluba izabran za novog predsjednika Dečića.

Tuzani su prije dvije sezone ispali u Drugu ligu, u maju su tek u finišu izborili opstanak... Prije tri godine su zamalo izašli na evropsku scenu, ranije su takođe igrali u Drugoj ligi.

Takvoj „nestabilnosti“ trebalo bi da dođe kraj, sa novom upravom...

- Izgradnja sportske infrastrukture i rad sa mlađim kategorijama biće prioritet. U saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore već smo uradili idejni projekat za novu tribinu, u toku je izrada projektne dokumentacije. Poboljšanje infrastrukture je nešto što je najvažnije za klub i njegovu budućnost. Takođe, rad sa mlađim kategorijama je segment na koji ćemo staviti poseban akcenat, baš kao i stručno usavršavanje naših trenera - dodaje Drešaj.

U novu drugoligašku sezonu, koja kreće 10. avgusta, Dečić ulazi kao favorit.

- Angažovali smo novog trenera, Veska Steševića, kao i nekoliko pojačanja. Svi nas proglašavaju favoritima, ali treba biti oprezan kada su u pitanju rezultati - u pitanju je proces, a niko nema čarobni štapić. Zbog toga je najvažnije da organizaciono stabilizujemo klub, da napravimo bazu, a rezultat će doći kao posljedica - ne u kratkoročnom, već u dugoročnom roku - zaključio je Drešaj.

Bonus video: