TEŠKI DANI DVOSTRUKOG ŠAMPIONA

Opština i Rudnik daju Rudaru 70.000 da počne CFL

Na kraju prošle sezone, klub je nakon više od četiri decenije napustio jedan od simbola pljevaljskog fudbala, Muhamed Gerina
2118 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Dejan Kandić
Fudbaleri Rudara, Foto: Dejan Kandić

Rudar je dva puta bio šampion, osvojio je četiri Kupa Crne Gore u fudbalu, ali su došli teški trenuci.

Na kraju prošle sezone, klub je nakon više od četiri decenije napustio jedan od simbola pljevaljskog fudbala, Muhamed Gerina, koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika i apelovao da Rudaru pomogne Opština, kao i velike kompanije.

I pomoć je stigla - Opština Pljevlja u partnerstvu sa Rudnikom uglja obezbijediće do 70.000 eura Rudaru kao interventnu pomoć za početak takmičenja u Telekom 1. CFL, saopšteno je danas na sastanku čelnika opštine, Rudnika uglja, fudbalskih radnika i organa FK Rudar.

Osim ovog novca, Rudar može računati još i na sredstva koja dobija od FSCG, a kako je saopšteno na sastanku i Elektroprivreda Crne Gore voljna je da obezbijedi određenu sumu novca.

Tako bi FK Rudar za jesenju polusezonu mogao da računa na sumu do 100.000 eura ili 20.000 eura mjesečno. Ova suma mogla bi se i dodatno uvećati učešćem malih i drugih sponzora u finansiranju kluba.

Jedan od zaključaka sastanka obavezao je upravu kluba i fudbalske radnike da u komunikaciji iznađu najbolje rješenje za dalje funkcionisanje Rudara, a pred organima kluba je i zadatak da do 29. jula dostave detaljan budžet za kalendarsku 2020. godinu, kao i  Plan i program rada za naredni trogodišnji period.

Sastanak kod predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića prisustvovali su izvršni direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić, koji je predstavljao i EPCG, izvršni direktor Prve banke Tarik Telaćević, Muhamed Gerina, predsjednik Rudara u ostavci, članovi Skupštine i Upravnog odbora Rudara, raniji predsjednici kluba Zoran Gospić, Mirko Bjeković, Veselin Peruničić i dvadesetak pljevaljskih fudbalskih radnika, predvođenih Damirom Čakarom i selektorom ženske reprezentacije Mirkom Marićem.

FK Rudar je zapao u krizu krajem prošle godine, nakon što se glavni sponzor povukao iz daljeg finansiranja kluba, a proteklu takmičarsku sezonu okončao je zahvaljujući finansijskoj podršci opštine Pljevlja u iznosu od 100.000 eura.

Preporučujemo za Vas