Jovović se povrijedio, Dragojevićev tim pobijedio

Crnogorski reprezentativac u 28. minutu završio meč u Jerevanu
2245 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Jovović, Foto: Michal Vele/fk.jablonec.cz
Vladimir Jovović, Foto: Michal Vele/fk.jablonec.cz

Ne igra mnogo crnogorskih fudbalera u evropskim kupovima, zato su dueli naših fudbalera u kontinentalnim takmičenjima velika rijetkost.

Takav slučaj se dogodio danas u Jerevanu, gdje je domaći Pjunik u prvom meču 2. kola kvalifikacije za Ligu Evrope savladao češki Jablonec 2:1.

Meč neće ostati u lijepom sjećanju crnogorskom reprezentativcu i adutu češkog tima, 24-godišnjem Nikšićaninu Vladimiru Jovoviću, koji je u 28. minutu morao da završi meč zbog povrede.

Za domaće je branio 27-godišnji Podgoričanin Andrija Dragojević, koji je kao čuvar mreže OFK Beograda pozajmljivan brojnim klubovima (između ostalih i Lovćenu).

Nakon isteka ugovora sa „romantičarima”, za četiri godine je promijenio šest klubova (Velež, Vlaznija, kiparska Karmiotisa, Grbalj, Alaškert i Ararat), prije nego što se u julu 2018. skrasio u Pjuniku.

Za Ligu Evrope nisu registrovana dva posljednja pojačanja jermenskog i češkog kluba - Crnogorci Marko Burzanović, odnosno Zoran Petrović.

Domaći su vodili 2:0 golovima Artura Miranjana u 6. i 30. minutu, a konačni rezultat je postavio Martin Doležal nakon kornera u 53, kada je Dragojević bio nemoćan...

Bonus video: