Gazda PAOK-a pred teškom kaznom, FIFA: Grčki fudbal je na ivici

Zbog incidenta bez presedana, fudbalski šampionat Grčke je suspendovan na neodređeno vrijeme odlukom Vlade
53 pregleda 1 komentar(a)
savidis paok, Foto: Reuters
savidis paok, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2018. 12:59h

Predsjednik PAOK- Ivan Savidis mogao bi da dobije pet godina zabrane ulaska na stadion, a klub koji vodi vjerovatno će biti kažnjen oduzimanjem bodova, zbog incidenata koji su se dogodili na meču PAOK- AEK u nedjelju.

Grčka fudbalska federacija pokrenula je postupak protiv Savidisa, koga, između ostalog, tereti za nasilje i prijetnje.

Savidis je ušao na teren sa pištoljem i, navodno, prijetio sudijama, koje su prethodno poništile gol PAOK-a, a zarim ga priznale, dva sata kasnije...

Savidis se juče izvinio zbog svog postupka, ali je najavio da će borba protiv nepravdi biti nastavljena.

Zbog incidenta bez presedana, fudbalski šampionat Grčke je suspendovan na neodređeno vrijeme odlukom Vlade.

Zvaničnik FIFA Herber Hubel u posjeti je Grčkoj i danas je i zvanićno prenio prijetnje Svjetske kuće fudbala.

"Grčki fudbal je na ivici. Situacija je postala neprihvatljiva", rekao je Hubel, nakon razgovora sa ministrom sporta Jorgosom Vasilijadisom.

"Mnogo je tenzije unutar i van terena. Osjećamo da mnogi faktori nisu spremni da pomognu, ne gleda se interes fudbala, kao što FIFA želi. Nasilja je previše, kako djeca da dođu tamo gde su pištolji, bombe, baklje... To je neprihvatljivo".

Dodatan problem je što je odluku za prekid prvenstva donijela Vlada Grčke, što je prema pravilima FIFA miješanje politike u sport.

"Neophodna je nezavisnost fudbala. Sigurnost i integritet čelnika Saveza su na kocki, mora da pronađe rješenje i dobio sam obećanje da hoće. Cilj je da fudbal pobijedi, a ne oružje i prijetnje. Podnijeću izveštaj koji neće opisati situaciju kao dobru", rekao je Hubel.

Bonus video: