LIVE BLOG Bejl sve dalje od Kine, Dibala želi da ostane u Juventusu

Pratite ljetnji prelazni rok na portalu Vijesti
7585 pregleda 0 komentar(a)
Paulo Dibala, Foto: Reuters
Paulo Dibala, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.07.2019. 17:53h

Dobro došli u Live blog gdje ćemo vas redovno obavještavati o dešavanjima na fudbalskoj pijaci.

Liverpul je izgubio prijateljsku utakmicu od Napolija, samo sedmicu prije početak nove sezone. Izabranici Karla Anćelotija su slavili sa 3:0, golovima Insineja ui 17, Milika u 29. i rezerviste Amina Junesa u 52. minutu.
Za razliku od Napolija, Liverpul je u Edinburgu igrao bez trojice važnih igrača - Manea, Salaha i golmana Alisona.
Vulverhempton očekuje dolazak napadača Patrika Kutronea iz Milana, ali i želi da pojača defanzivnu liniju. Kako javlja portugalski "O Jogo", "Vukovi" su poslali ponudu Benfiki za transfer Rubena Diaša.
Konkurenciju u dovođenju 22-godišnjeg defanzivca Vulvs će imati u Mančester junajtedu, a pobijediće ko bude spreman da "orlovima" uplati 66 miliona eura predviđenih otkupnom klauzulom.
Mančester siti sprema zamjenu za Leroja Sanea, koji je najveća želja Bajernu. Španski As tvrdi da se "građani" raspituju za vezistu Real Sosijedada Mikela Ojarsabala i platiće 75 miliona eura otkupne klauzule ukoliko Sane ne ostane u Mančesteru.
Ojarsabal je 22-godišnja zvijezda Sosijedada, i prethodne sezone je u 37 nastupa u Primeri postigao 13 golova uz četiri asistencije.
Garetu Bejlu izmiče sjajan transfer u Cjangsu, iako je dogovorio platu do 22 miliona godišnje sa kineskim prvoligašem. Transfer je stopirao Florentino Peres, predsjednik Reala, koji želi visoko obeštećenje za igrača kojeg trener Zinedin Zidan ne želi u timu.
Peres je 2013. godine Totenhemu platio za Bejla 85 miliona funti i ne želi da ga da jeftino, Cjangsu ne želi da plati obeštećenje a prelazni rok u Kini završava se u sriejdu i prema informacijama BBC-ja, transfer 30-godišnjeg Velšanina je propao i ostaće u Realu.
Everton ima ambiciozne planove i to ne samo oko izgradnje fantastičnog stadiona. Everton je ponudio Kristal Palasu 55 miliona funti za Vilfreda Zahu, a sa Juventusom pegovara oko napadača Moize Kena.
I Arsenal pregovara oko dovođenja veziste sa Obale Slonovače, ali je ponudio tek 40 miliona funti za Zahu.
Kutrone odlazi iz Milana, a među "roso-nere" dolazi 20-godišnji napadač Lila, Rafael Leao. Za 20-godišnjeg Portugalca Milan će platiti oko 35 miiona eura, tvrdi novinar "RMC Sportsa", Muhamed Buhavsi.
Lilu će prema ugovoru pripasti i 20 odsto od narednog transfera mladog napadača, a Leao je prošle sezone u 24 nastupa za lil postigao osam golova uz tri asistencije.
Patrik Kutrone, napadač Milana igraće u Premijer ligi. Kutrone će preći u Vulverhempton u transferu za koji će Milan odmah dobiti 18 miliona eura i četiri miliona bonusa.
Do transfera je, prema novinaru Fabriciju Romanu ostalo još samo da igrač prođe medicinske preglede.
Fudbaler Juventusa Paulo Dibala želi da ostane u klubu i bori se za mjesto u timu kod trenera Mauricija Sarija. Juventus želi da dovede napadača Mančester junajteda Romelua Lukakua, a uz novac spreman je da ponudi i Dibalu. Za Dibalu je zainteresovan i Totenhem, ali transfer zavisi od toga da li će u londonskom klubu ostati Kristijan Eriksen i Deni Rouz. Dibala bi trebalo da se priključi pripremama Juventusa 5. avgusta, pošto je dobio produženi odmor nakon učešća na Kupu Amerike sa Argentinom.
Levante je kompletirao jednogodišnju pozajmicu Borhe Majorala iz Reala, bez opcije kupovine.
Hamburger je doveo iz Arsenala 18-godišnjeg Ksavijera Amaečija i potpisao sa njim četvorogodišnji ugovor.
Arsenal će na ime trening kompenzacija dobiti 2.500.000 eura.
Liverpul je potvrdio da je u svoje redove doveo 16-godišnjeg Harvija Eliota. U redove šampiona Evrope, Eliot dolazi iz Fulama. Najmlađi je debitant u istoriji Premijer lige jer je prošle sezone u dresu Fulama nastupio protiv Vulverhemptona sa 16 godina i 30 dana. Liverpul je saopštio da će Eliot biti dio ekipe koja će u nedjelju u Edinburgu igrati prijateljsku utakmicu protiv Napolija.

Bonus video: