Viceprvaci Srbije i Crne Gore favoriti su 21. memorijala na Murini

Turnir na Murini igra se za nagradni fond od 5.000 eura, pobjedniku ide 3.000 eura, a biće nagrađeni najbolji golman i igrač
2325 pregleda 0 komentar(a)
Murina
Murina
Ažurirano: 28.07.2019. 22:36h

Revijalnom utakmicom viceprvaka Crne Gore u futsalu KMF Mojkovac i selekcije sjevernih opština, 2. avgusta u 20 sati na stadionu Malih sportova na Murini, počeće 21. Memorijalni večernji turnir “Nikada vas nećemo zaboraviti”. U pomen žrtvama bombardovanja, i ove sezone organizator očekuje da će igrati 30-ak ekipa, koje će se boriti za nagradni fond identičan prošlogodišnjem jubilarnom izdanju - 5.000 eura.

Trofej pobjednika braniće mojovački Tilt, sastavljen od igrača koji su aktuelni viceprvaci Crne Gore. - Očekujemo tradicionalno dobre utakmice, izuzetno kavlitetne ekipe, ali i brojnu publiku, koja je navikla da aplauzom isprati svaki sjajni dribling, akciju, odbranu ili pogodak. Zahvaljujući nepristrasnom suđenju, fer publici i učesnicima koji su svjesni da igraju na Memorijalu, turnir na Murini, iako u maloj mjesnoj zajednici, uveliko prevazilazi brojne slične događaje u značajnom broju velikih opština - kazao je Zoran Bajo Knežević, direktor NVO “Nikada vas nećemo zaboraviti”, koja organizuje turnir.

Memorijal, koji je počeo u godini najveće tragedije u Murini u ovom milenijumu, u ovoj sezoni će dobiti i internacionalni karakter.

- Kvalitet turnira je neupitan, i do sada su dolazili brojni reprezentativci i igrali za pojedine crnogorske ekipe, ali ove sezone imamo najave da će učestvoavti KMF Novi Pazar, koji je aktuelni viceprvak Srbije, i viceprvak Crne Gore KMF Mojkovac. Turnir je umnogome doprinio razvoju ovog sporta na sjeveru Crne Gore, jer je na otvaranju turnira 2015. i novog stadionu Malih sportova, prvak Crne Gore KMF Titograd odigrao revijalnu utakmicu sa selekcijom sjevernih opština. Zoran Milašević, vođa KMF Titograda bio je prijatno iznenađen kvalitetom igrača sa ovih prostora i sugerisao je formiranje klubova. U međuvremenu su dva kluba postala i značajni učesnici Futsal lige Crne Gore - objasnio je Knežević.

U revijalnom dijelu na otvaranju 21. Memorijala, igraće se i utakmica ženskog fudbala, jer će beranski fudbalski klub Cvetex pokazati da i dame sve bolje igraju fudbal, što je pokazalo i skoro završeno Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

- Uporedo sa seniorskim turnirom, na Murini se tradicionalno igra i omladinski turnir, samo još definitivno ne znamo da li ćemo uspjeti da i ove sezone održimo tu tradiciju. Ljudi su u potrazi za poslom i izuzetno je teško uporedo održati dva turnira, a uprkos nedostatku firmi i privrede, mi iz organizacije Memorijala, svake godine uspijemo da obezbijedimo zavidan nagradni fond. Prijatelji turnira, bivši i sadašnji igrači FK Polimlje nikada ne zakažu.

Iz NVO Nikada vas nećemo zaboraviti, naglasili su da će eliminacione utakmice biti u direktnom prenosu na "MNE sport", i potom na jutjub kanalu te televizije.

- Dugačak je spisak kome bi se sve trebalo zahvaliti, i morali bi nekog preskočiti, jer možda i u ovom trenutku neko uplati novac na žiro račun. Dešavalo se da darodavci turnira budu osobe koje vide dopis na društvenim mrežama, a uopšte nemaju veze ili prijatelja u ovom kraju. Upoznamn se potom, naravno, jer organizatori turnira svakom darodavcu uruče zahvalnice. Eto, upravo su se javili i iz čuvene beogradske golmanske akademije Bojana Jorgačevića, i oni će pokloniti golmanske rukavice - zaključio je Knežević.

Bonus video: