Može li Sutjeska do nove senzacije: "Prljavi" APOEL nije bez mana

Kad su Kiprani bili onako oštri i hrabri u Nikšiću, onda se može očekivati da budu još više na svom terenu. Biće strpljivi, sa vrlo malo rizika, a moramo da budemo i mi - jasan je napadač Sutjeske Bojan Božović
2873 pregleda 0 komentar(a)
"APOEL je sve suprotno od onoga šta je Slovan": Bojan Božović, Foto: Boris Pejović
"APOEL je sve suprotno od onoga šta je Slovan": Bojan Božović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2019. 11:54h

Sutjeska je već napravila malo fudbalskog čudo time što je eliminisala Slovan iz Bratislave i praktično mu uništila sezonu već sredinom jula, a je li realno očekivati još jednu senzaciju od Nikšićana u Evropi znaće se sjutra na Kipru.

Crnogorskog šampiona čeka revanš druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, čeka je i APOEL koji je prije šest dana kraj Bistrice više srećno nego zasluženo pobijedio 1:0 i ostvario kapital za okršaj u Nikoziji.

Kiprani nisu nikog impresionirali izdanjem u prvih 90 minuta, ali su i ostavili utisak tima koji u svakom momentu zna šta želi i ne bira sredstva da dođe do cilja.

- Možda je i moglo da bude drugačije, odigrali smo zaista dobar meč. Imali smo šansu, mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali rezultat je takav kakav je. Moramo da mislimo na ono što slijedi, a to je revanš u Nikoziji - rekao je iskusni napadač Sutjeske Bojan Božović.

Slovan, koji je Sutjeska eliminisala, i APOEL nije lako uporediti - dvije su podjednako jake ekipe i dvije totalno različite.

- Karakteriše ih samo to što su i jedni i drugi realno jaki. Nama, međutim, više odgovara način fudbala koji forsiraju Slovaci. Vole da napadaju, ali nisu tako disciplinovani, vidjelo se to u oba meča protiv Sutjeske. APOEL je sve suprotno - voli da igra na "nulu" i da proba na individualni kvalitet da uradi nešto naprijed. Kipranima ne smeta ni da igraju "prljavo", sve je u službi rezultata i to su pokazali u prvom meču u Nikšiću - kaže Božović.

Da li će se APOEL drugačije ponašati na terenu pred svojim navijačima?

- Jedostavno, to je njihova igra. Trener im je Italijan, to se i vidi u postavci na terenu. Istina, APOEL je i promijenio dosta igrača ovog ljeta, vjerovatno i treba vrijeme da se svi priviknu na svoje uloge, ali ne vjerujem da će naš protivnik odstupiti od svoje igre u revanšu. Kad su protivnički igrači bili onako oštri i hrabri u Nikšiću, onda se može očekivati da budu još više na svom terenu. Biće strpljivi, sa vrlo malo rizika, a moramo da budemo i mi - jasan je Božović.

Sutjesci je potreban gol u Nikoziji da bi uopšte došla u situaciju da misli o plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Možda smo i zaslužili da na Kipar odemo s pozitivnijim rezultatom, samim tim i sa mnogo više optimizma. Ne idemo u Nikoziju turistički, vjerujemo da možemo da pokvarimo računicu APOEL-u, ali isto tako znamo da je protivnik u ozbiljnoj prednosti - ističe Božović.

Šta god da bude u Evropi, Sutjeska brzo mora da se "prešalta" na domaću scenu, na kojoj dominira posljednje dvije godine.

Titula je opet izazov, po mogućnosti dupla kruna.

- Osjeća se i umor, ali ovo smo priželjkivali, cijele godine se kroz domaće prvenstvo borili da bismo dobili šansu da se pokažemo u Evropi. Raspored je zgusnut, ali ovo su slatke muke, jer evropske utakmice su izazov za svakog od nas. Nadam se da ni prvenstvo neće trpjeti, i tu moramo da pokažemo zašto smo jedan od favorita za trofeje - zaključio je 34-godišnji napadač.

Kako stvari stoje Sutjeska će u revanšu igrati bez povrijeđenog Marka Ćetkovića.

Bonus video: