Sutjeska vjeruje, Rakojević: Daćemo sve što imamo, ništa nije izgubljeno

„APOEL je tim sa dobrom grupom igrača, imao je dosta promjena u sastavu, tako da im je sedam dana treninga mnogo značilo. Očekujem da naš rival bude bolji i uigraniji“, rekao je Rakojević
566 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Rakojević, trener Sutjeske, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Nikola Rakojević, trener Sutjeske, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2019. 19:47h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Sutjeska je na Kipar došla da se nadigrava i da pokuša da iznenadi.

Takvu poruku uputio je Nikola Rakojević na pres konferenciji uoči revanš meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv APOEL-a u Nikoziji, koji se igra sjutra od 19 sati po našem vremenu.

Crnogorski prvak je prošlog utorka izgubio 1:0 u Nikšiću, u meču u kome nijednog trenutka nije ustuknuo, niti bio u podređenom položaju.

„Ta utakmica nam daje razlog za optimizam pred revanš, čak i rezultat nam daje za pravo da se nadamo. Ništa nije izgubljeno", kazao je Rakojević, zapravo ponovio to što je rekao i neposredno nakon prvog meča.

"Napravili smo ekipu koja voli da igra, da se nadigrava i tako ćemo ući i u revanš. Teren je jedino mjerilo. Ponosan sam na moje momke, na to što imamo veliki broj domaćih igrača, na mlade fudbalere. Doveli smo i prava pojačanja, ali za mene je rezultat najvažniji, rezultat je sve. Koliko god da smo bili dobri u prvom meču, sada treba da se potrudimo da rezultat bude drugačiji“, rekao je Rakojević.

U Nikoziji će biti teže, ne samo zbog podrške navijača kakvu će imati APOEL.

„APOEL je tim sa dobrom grupom igrača, imao je dosta promjena u sastavu, tako da im je sedam dana treninga mnogo značilo. Očekujem da naš rival bude bolji i uigraniji. Možda smo u prvom meču izgledali kao fizički spremnija ekipa, ali APOEL je iskusan tim, koji je rutunski odigrao posljednjih 20 minuta“, rekao je Rakojević.

Sutjeska će igrati bez Boža Markovića (kartoni) i Marka Ćetkovića (povreda).

„To su pehovi, osjećamo i umor, ali to smo željeli, za to smo se borili cijelu prošlu sezonu. Oni koji budu igrali daće sve što imaju“, kazao je Rakojević.

Trener Sutjeske je i u odgovoru na pitanje da li je njegov tim vježbao penale potvrdio da vjeruje u iznenađenje.

"Uvijek vježbamo penale, ali penali se 'izvode' glavom", naglasio je Rakojević.

Kiparski novinari su pitali trenera Sutjeske kako to da najbolji tim u Crnoj Gori nema nijednog reprezentativca.

„To je dobro pitanje, ali nije za mene. Nadam se da ćemo igrama u Evropi skrenuti pažnju i da će ih biti ubuduće.“, kazao je Rakojević.

Bonus video: