Ko čeka Sutjesku - sjevernoirski ili farski poluamateri?

Revanš između Linfilda i Toršavna igra se u četvrtak u Belfastu u 20.45
4209 pregleda 9 komentar(a)
Linfild je prvak Sjeverne Irkse, Foto: Belfasttelegraph.co.uk
Linfild je prvak Sjeverne Irkse, Foto: Belfasttelegraph.co.uk

Sutjeska čeka revanše 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, kako bi saznala protivnika u trećoj rundi kvalifikacija drugog po rejtingu evropskog takmičenja.

Šta god bude, Nikšićani idu na ostrvo, pitanje je samo da li na sjeverozapad, ili sjever Evrope - čeka ih, naime, Linfild iz Sjeverne Irske ili HB Toršavn sa Farskih Ostrva.

Sutjeska će prije u Sjevernu Irsku, čiji prvak kod kuće u revanšu (četvrtak, 20.45) brani 2:2 sa gostujućeg terena iz Toršavna u prvom meču.

Ko god da prođe, crnogorski šampion je favoriti, jer obje ekipe, i Linfild i HB, imaju status poluamatera.

Ipak, činjenica da je prošlog ljeta naš prvak (OFK Titograd) eliminisan od predstavnika Farskih Ostrva (B36) sigurno će tim Nikole Rakojevića pozvati na dodatni oprez.

Od ishoda sduela u Belfastu zavise i datumi mečeva Sutjeske - u slučaju da prođe Linfild prva utakmica bi se igrala već u utorak pod Goricom (6. i 13. avgust), dok bi trijumf HB Toršavna ostavio dvomeč za već ustaljeni termnin kvalifikacija za LE (8. i 15. avgust).

Ako Sutjeska prođe Sjevernoirce, ili Farane, plasiraće se u plej-if rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, doći će na jednu stepenicu do grupne faze.

Bonus video: