Budućnost spuštenog garda napada Zarju

Težak zadatak za Podgoričane u Zaporožju (18 sati po našem vremenu), nakon poraza od 3:1 na domaćem terenu
2133 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti juče na treningu u Zaporožju, Foto: Zarja - Zvanični sajt
Fudbaleri Budućnosti juče na treningu u Zaporožju, Foto: Zarja - Zvanični sajt
Ažurirano: 01.08.2019. 10:17h

Od izvještača TV Vijesti

Rasterećeno, nakon poraza na svom terenu rezultatom 3:1, fudbaleri Budućnosti pokušaće danas u revanšu da iznenade Zarju i nastave evropski put ovog ljeta.

Podgoričani će na “Slavutić areni” u Zaporožju igrati na sve ili ništa i učiniti sve da se iskupe za slabo izdanje iz prve utakmice.

Trener Budućnosti Branko Brnović najavljuje da će njegova ekipa od starta tražiti pogodak protiv tima koji je dominirao u većem dijelu meča pod Goricom.

- Upoznali smo ih u prvom meču, odigrali su mnogo bolje od nas, koji smo bili u grču, što mi je posebno žao zbog navijača. Neočekivano smo izgubili 3:1 i sada želimo da pokažemo da je to bio slab dan. Probaćemo da damo gol ili dva, da napravimo povoljan rezultat, a hoće li to biti dovoljno ne znam. Nada posljednja umire - rekao je Brnović za “Vijesti”.

Problemi sa povredama diktiraće i sastav Podgoričana u utakmici koja počinje u 19 sati po lokalnom, a sat ranije po našem vremenu.

- Bez četiri igrača, kao što su Vujačić, Ivanović, Damjanović i Bakić biće teško, jer su to momci koji su u prvom timu. Nismo bili kompletni ni na prvoj utakmici. Bez svih igrača se mora i može. Na nama je da damo maksimum i popravimo utisak iz prve utakmice. Ni meni kao treneru nije jasno što se desilo u tom susretu, jer nijedan igrač bukvalno nije reagovao. Pokušaćemo da odigramo napadački i damo što više golova - istakao je Brnović.

Bivši selektor Crne Gore očekuje reakciju igrača, koji su svjesni da nisu bili na svom maksimumu prošlog četvrtka pod Goricom.

- Koliko sam bio ja ljut, toliko su i oni. Međutim, rekao sam im da moramo da idemo dalje, da nas čeka revanš. Čeka nas i prvenstvo koje je ove sezone veoma bitno za Budućnost. Moramo da jurimo titulu i Kup. Sada mislimo samo o ovom meču i igraćemo za gol više - zaključio je Brnović.

Na pres konferenciji u Zaporožju pričao je i defanzivac Budućnosti Dejan Boljević.

- Primili smo dva brza gola kod kuće. Međutim, u posljednjih pola sata iz Podgorice pokazuju nam da možemo bolje da odigramo. Siguran sam da ćemo u revanšu biti puno bolji.

“Slavutić arena”, arena u Zaporožju ima kapacitet 12 hiljada mjesta i na njoj Zarja već nekoliko godina igra domaće utakmice, zbog zategnutih odnosa sa Rusijom u svom Luganjsku. Na tribinama će biti i tridesetak navijača Budućnosti.

Duel u Zaporožju sudi Irac Nejl Dojl. Bolji iz ovog dvomeča igraće u 3. kolu kvalifikacija za LE sa pobjednikom duela CSKA Sofija - Osijek. Bugari su prvi meč na svom stadionu dobili 1:0, revanš je večeras u Hrvatskoj.

Perović: Ništa nije nemoguće

Navijači Budućnosti dosta očekuju od Mihaila Perovića, koji je bio strijelac jedinog gola u prvom meču sa Zarjom. Mladi napadač optimista je pred revanš, bez obzira na težinu zadatka, koji čeka izabranike Branka Brnovića.

- Ništa nije nemoguće u fudbalu. Izgleda da je teško, ali nije nemoguće. Vjerujem da ova ekipa može da postigne tri gola i prođe dalje - istakao je Perović, koji je uvjeren u bolje izdanje u odnosu na ono iz prvog duela sa Zarjom.

- U prvoj utakmici se nismo najbolje snašli. Nećemo igrati defanzivno, kao što je to bio slučaj u Podgorici. Krenućemo ka golu jer želimo da pobijedimo. Pričali smo prethodnih dana, ispravili greške i nadam se da ćemo to pokazati na terenu.

Ukrajinci oprezni: Biće težak revanš

Veselin Atanasov, pomoćnik prvog trenera Zarje Viktora Skripnjika, govorio je na konferenciji za novinare pred današnji revanš.

- Nije sve odlučeno, iako imamo dva gola prednosti. Biće teška utakmica. Pristupamo revanšu veoma ozbiljno i želimo još jedan pozitivan rezultat. Moguće da će Budućnost više rizikovati, jer joj treba pobjeda sa golovima, ali ne vjerujem da će se naš rival totalno otvoriti - kazao je Atanasov.

Zarja je dobru formu potvrdila i tokom vikenda, pobjedom na gostovanju Vorskli (1:0) u prvom kolu ukrajinskog prvenstva.

Bonus video: