Iskreni Oskar: Svi znaju zašto sam u Kini, ne zanima me da li ću otići na Mundijal

"Ne želim da budem siromašan kada ostarim i da živim od sjećanja kako sam nekada igrao za Brazil na Mundijalu. Šta imam od toga? Da, došao sam u Kinu zbog novca", rekao je Oskar
127 pregleda 2 komentar(a)
Oskar Šangaj, Foto: Reuters
Oskar Šangaj, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.03.2018. 16:30h

Kina je posljednjih nekoliko godina postala obećana zemlja za veliki broj vrhunskih fudbalera koji su igrali bitnu ulogu i u ozbiljnim evropskim klubovima.

Otišli su Hulk, Aksel Vicel, Esekjel Laveci, Karlos Teves, Gracijano Pele, Ramireš..., pogodili ogromne ugovore i za sve njih je kada su stigli na Daleki istok važila ista deviza:

"Sviđa mi se ono što nudi kineski fudbal i tamošnja kultura koju želim da istražim", govorili je svojevremeno Laveci, član Hebeija.

Jedino je, makar do sada, potpuno iskren bio Brazilac Oskar koji je krajem 2016. napustio Čelsi i pojačao Šangaj SIPG.

"Ne želim da budem siromašan kada ostarim i da živim od sjećanja kako sam nekada igrao za Brazil na Mundijalu. Šta imam od toga? Da, došao sam u Kinu zbog novca", rekao je Oskar.

To što igra u Kini vjerovatno će uticati i da ne zaigra za Brazil na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ove godine.

"Da li ću igrati na SP ili ne - ne zanima me toliko. Trpim kritike od prvog dana kada sam otišao u Kinu, ali ja samo mislim na porodicu i njenu budućnost", istakao je Oskar, koji je bio član "karioka" na SP 2014. godine.

Bonus video: