Kreće CFL: Sutjeska "tjera" Budućnost na Stari aerodrom, Titograd premijerno pod reflektorima

Sjutra počinje 14. sezona Telekom 1. CFL od obnove nezavisnosti. Titograd protiv Sutjeske premijerno domaćin pod reflektorima, Budućnost u ponedjeljak sa Rudarom na Starom aerodromu
4314 pregleda 2 komentar(a)
OFK Titograd i Sutjeska igraju derbi 1. kola, i to po reflektorima, Foto: Savo Prelević
OFK Titograd i Sutjeska igraju derbi 1. kola, i to po reflektorima, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2019. 17:10h

Nova sezona Telekom 1. CFL, 14. po redu od obnove nezavisnosti, počeće sjutra u 17.30 sati duelima Kom - Zeta na Zlatici i Grbalj - Iskra u Radanovićima.

Takođe u subotu, ali u večernjem terminu, igraće se još dva meča - Petrovac će dočekati novog prvoligaša Podgoricu (nekadašnja Mladost iz Lješkopolja) u 20 časova, dok će pola sata kasnije na Starom aerodromu početi duel OFK Titograda i aktuelnog šampiona, ekipe Sutjeske.

Biće to i prvi meč koji će Titograd kao domaćin odigrati pod elektičnim osvjetljenjem. Podgoričani su okviru projekta FSCG dobili reflektore ovog ljeta, zajedno sa Iskrom, pa trenutno pet prvoligaša može da igra noću domaće mečeve, uz Budućnost, Sutjesku i Petrovac.

Iskra će, međutim, zbog rekonstrukcije terena na stadionu braće Velašević tokom prvog dijela sezone domaće utakmice igrati van svog stadiona.

Posljednji meč 1. kola, između Budućnosti i Rudara, igra se u ponedjeljak u 19 sati.

Meč se neće igrati na stadionu pod Goricom, već na kampu OFK Titograda.

Razlog je nastup Sutjeske u 3. kvalifikacija za Ligu Evrope utorak 6. avgusta, protiv Linfilda iz Sjeverne Irske. Nikšićani moraju da igraju u Podgorici, jer stadion kraj Bistrice ne zadovoljava uslove koje je propisala Uefa za ovaj rang evropskog takmičenja.

Kako po pravilima Uefe na istom stadionu ne mogu da se igraju utamice dva uzastopna dana, u ponedjeljak će pod Goricom Sutjeska i Linfild imati zvanične treninge, a Budućnost će protiv Rudara morati da igra na Starom aerodromu.

ARENA SPORT I RTCG PRENOSE UTAKMICE

Kako je saopšteno iz Fudbalskog saveza Crne Gore, Arena sport i Radio televizija Crne Gore imaće u predstojećoj sezoni prava prenosa mečeva Telekom 1. CFL.

Prvi prenos je u ponedjeljak, 5. avgusta, kada će gledaoci i Arene sport i RTCG moći da gledaju meč Budućnost - Rudar, koji će se igrati na kampu FSCG.

Bonus video: