LIVE BLOG Kilibarda pojačava Mančester junajted iz Rusije, Firpo i zvanično Barsin

Pratite posljednja dešavanja i glasine na "fudbalskoj pijaci"
10314 pregleda 0 komentar(a)
Žunior Firpo, Foto: Twitter
Žunior Firpo, Foto: Twitter
Ažurirano: 04.08.2019. 22:05h

Dobro došli u Live blog, gdje ćemo vas redovno obavještavati o dešavanjima na fudbalskoj pijaci.

Barseloni je pripalo 54. izdanje turnira "Đoan Gamper". Barsa je do trofeja došla pobjedom and Arsenalom 2:1. Obamejang je doveo "tobdžije" u vođstvo u 36. minutu, da bi preokret krenuo od autogola Mejtlend Najlsa (69) i Luisa Suaresa u 90.
Barselona organizuje taj turnir, koji je osvojila 41 put.
Šef skautske službe Mančester junajteda za istočnu Evropu, Krsto Kilibarda, posmatrao je derbi utakmicu u Rusiji Rubin - CSKA 0:1.
Ruski novinari nisu supjeli da odgonetnu koga "mjerka" Kilibarda, a on im nije pomogao.
"Ja ne komentarišem svoj posao"
Zanimalo ih je da li je u pitanju Fjodor Ćalov, strijelac jedinog gola, za kojeg je odnijena ponuda Kristal Palasa.
"Ćalov je reprezentativac Rusije, a to zanči da ima potencijal i da je odličan igrač", kazao je Kilibarda.
Borusija Dortmund nastavlja da prodaje u Rusiji. Nakon pozajmice Andrea Širlea Spartaku, "milioneri" žele da završe transfer Maksimilijana Filipa u moskovski Dinamo.
Borusija traži 18 miliona eura za transfer napdača koji je u Dortmund iz Frajburga stigao prije dvije godine. Filip je u prethodnoj sezoni 18 puta nastupio u dresu Borusiej u Bundesligi sa učinkom, gol i asistencija.
Britanski telegraf tvrdi da je Mančester junajted odustao od transfera Paola Dibale iz Juventusa. Kao razloge navode enormno visoku platu koju je tražio Argentinac, ogromna trebovabnja njegovih agenata i želja igrača da ostane u Torinu. Ole Gunar Solskjer je naglasio da mu u formiranju ekipe ne trebaju igraći nezainteresovani za priojekat unapređenja kluba.
Urugvajac Dijego Rosi pojačaće Fiorentinu. "Ljubičasti" su spremni da plate 15 miliona eura Los Anđelesu za otkup ugovora 21-godišnjeg napadača. On je prošle godine za svega 2,5 miliona eura došao u Los Anđeles, u kojem je u 20 utakmica MLS lige postigao 11 golova uz četiri asistencije. za Urugvajca se ranije interesovao i ruski Krasnodar.
Iako je lokalni mančesterski dnevnik juče tvrdio da je Mančester junajted odustao od Marija Mandžukića, Hrvat je sve bliži Old Trafordu.
Novinar italijanske Gazete tvrdi da će Mandžukić dobiti dvogodišnji ugopvor sa "đavolima", uz mogućnost produženja saradnje na još godinu. I ne samo to, već i astronomsku platu od preko šest miiona godišnje, iako će ove godine napuniti 34.
Mandžukić je u 25 utakmica za Juventus prošle sezone u Seriji A postigao devet golova uz sedam asistencija.
Inter je u Internacionalnom kupu šampiona pobijedio Totenhem boljim izvođenjem penala. Favorizovane "sparse" je Lukas doveo u vođstvo već u 3. minutu, ali se "nero-azuri" nisu predavali i u 36. minutu Stefano Sensi je postavio konačnih 1:1.
Inter je bio ravnopravan rival, a 23-godišnji Sensi, da je odlično lejtošnje pojačanje iz Sasuola.
Eriksen u prvoj i Skip u petoj seriji penala nisu bili precizni pa je Inter upisao trijumf.
Liroj Sane je do četvrtka trebalo da se preseli u Minhen. Sjajni ofanzivni vezista Mančester sitija je dogovorio platu sa Bajernom, a od potpisa ga je dijelio dogovor klubova, jer su "građani" željeli da snize traženih 160 miliona, i...
Sane se povrijedio na startu Superkupa protiv Liverpula, nakon jednog činilo se bezazlenog duela sa Arnoldtom i igru je napustio u 13. minutu.
Irving Losano pojačaće Napoli. Ofanzivni vezista PSV-a i selekcije Meksika potpisaće četvrogodišnji ugovor sa platom od 4,5 miliona eura po sezoni.
Losano je PSV-u plaćen 42 miliona eura, a prethodne sezone je u 30 utakmica u dresu holandskog viceprvaka imao učinak od 17 golova i 12 asistencija.
Napoli nije završio prelazni rok, jer želi i Hamesa Rodrigesa na pozajmicu...
Napadač londonskog Arsenala, Takumi Asano pojačao je redove beogradskog Pertizana, objavio je zvanični sajt "crno-bijelih".
Asano je Partizan koštao milion eura, a 24-godišnji japanski napadač je sa "crno-bijelima" potpisao ugovor na tri godine.
Asano je iz Arsenala prethodnu sezonu provao na pozajmici u Hanoveru.
Lil je zaradio basnoslovnu svotu od prodaja Pepea u Arsenal, i Leana u Milan, i sada rekonstruiše ekipu.
Jusuf Jazidži iz Trabzonspora koštaće Lil 19 miliona eura. Jazidži je 22-godišnji vezsita, koji je prošle sezone u 30 nastupa dao četiri gola uz tri asistencije.
Lil je dovao iz MIlana defanzivca Đala ali i napadača Šarlroa, Osimhena. Ta tri transfera su koštala Lil 39 miliona, Lean je prodat za 35, a Pepe za čak 80 miliona.
Nakon osam godina u Atletiku, Huanfran će karijeru nastaviti u Brazilu i to kao saigrač Danija Alveša.
Fuanfran je potpisao sa Sao Paulom ugovor na godinu i po, a 34-godišnji bek je bio slobodan igrač.
Vulverhempton u svom igračkom kadru ima čak 13 Portugalaca! Vulvsi su iz Brage doveli dvojicu ofanzivnih vezista, 19-godišnjeg Pedra Neta i godinu starijeg Bruna Žordaa.
"Vukovi" su petogodišnjim ugovorima pokazali da vjeruju u budućnost dvojice novajlija, kojima je Vulvs treći klub u kojem će igrati zajedno, pošto su iz Brage bili na pozajmici u Laciju.

Barselona je iz Betisa dovela Žuniora Firpa. Šampion Španije je sa 21-godišnjim igračem potpisao petogodišnji ugovor. Firpo će biti zamjena Žordiju Albi.

Pogledajte i kako se Juventus oprostio od Kena.
Zvnično - Mojze Ken je novi igrač Evertona. Juventus je na ime obeštećenja dobio 30 miliona eura. Ken, 19-godišnji napadač, potpisao je petogodišnji ugovor sa engleskim klubom.

Monako i Juventus su blizu postizanja dogovora oko golmana Matija Perina. Prema pisanju Tutosporta, Monako će platiti Juventusu tri miliona eura za jednogodišnju pozajmicu. Francuski prvoligaš će po isteku pozajmice za dodatnih 12 miliona eura moći da otkupi ugovor 26-godišnjeg golmana.

Mančester siti poslao je novu ponudu Juventusu za Žoaa Kansela - 35 million eura i igrača Danila. Ova ponuda je za pet miliona eura "teža" od prethodne.

Nove informacije vezane za Romelua Lukakua. Navodno, Inter i dalje ne odustaje od Belgijanca, pa je Mančester junajtedu poslao ponudu od 70 miliona eura, plus bonusi. Tajms piše da se "đavoli" nadaju da će posao ipak završiti sa Juventusom, od kojeg žele da kupe Paula Dibalu i Marija Mandžukića. Italijanski mediji su objavili da i Napoli želi Belgijanca.
Barselona i PSŽ blizu su dogovora o pozajmici Nejmara, javlja katalonski Sport. Dvije strane su u pregovorima oko privremenog poteza, a Barselona će imati pravo kupovine Brazilca narednog ljeta. U PSŽ bi u sklopu ovog posla mogao da završi Ivan Rakitić. Šampion Francuske za Nejmara traži 300 miliona eura.

Milan je potvrdio da je potpisao ugovor sa Ismaelom Benaserom. Mladi, 21-godišnji vezista, prethodne dvije sezone igrao je za Empoli.

Fudbaler Mančester sitija Leroj Sane postigao je lični dogovor sa Bajernom iz Minhena, piše Ski Sport Njemačke. Šampion Njemačke ne krije da želi da dovede igrača, dok Siti pokušava da ga natjera da potpiše novi ugovor. Navodno, Bajern Saneu nudi 18 miliona eura godišnje, ali sada o visini obeštećenja moraju da se dogovore klubovi.

Napoli se uključio u trku za potpis napadača Mančester junajteda Romelua Lukakua. Juventus je favorit za dovođenje Belgijanca, a ni Inter ne odustaje od angažovanja istog igrača. Prema navodima italijanskih medija, Lukaku bi najradije potpisao za Juventus, a najvjerovatnije će svojim agentima dati instrukcije da odbiju ponudu Napolija.

Bonus video: