Izgubljeni u prevodu: Grof pred otkazom u Samari zbog pohvala svom napadaču?

- Nisam rekao da Soboljeva treba prodati danas ili sjutra, ali jesam da sam oduševljen koliko napreduje i podiže nivo igre. I da se nadam da će Soboljev napraviti takvu karijeru, da će i najveći klubovi stajati u redu za njegov potpis. Kako uopšte mogu da kažem da Soboljev ne treba da igra za Krila, a ja sam trener tih Krila - začuđeno je prokomentarisao Božović
7217 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Božović, Foto: Mac
Miodrag Božović, Foto: Mac

Iako ima još dvije godine ugovora u ruskom premijerligašu Krilima Sovjetov, crnogorski trener Miodrag Grof Božović je blizu odlaska sa klupe kluba iz Samare!

I to ne zbog aktuelne rezultatske krize koju nije pratila i loša igra, pošto su protiv favorizovane Lokomotive Krila poražena u posjednjoj sekundi od četiri minuta nadoknade. Grofov problem u Krilima je izrečena istina ili, možda, greška u prevodu!

Crnogorski trener je za napadača Aleksandra Soboljeva, kojeg je u ovom prelaznom roku doveo iz Jeniseja (Soboljev je proglašen za najboljeg igrača mjeseca jula u Rusiji i autor je zvanično najljepšeg gola lige), naglasio da bi volio da ga gleda u nekom od najvećih klubova.

To je, izgleda, uzdrmalo sujetu predsjednika Samarske oblasti, Dmitrija Azarova. Ruska televizija “Meč TV”, tvrdi da će Azarov otpustiti Božovića i da će ga zamijeniti Igor Osinjkin, trener kluba Čertanovo.

- Ruski jezik nije maternji Božoviću, i moraćemo da razjasnimo šta je u stvari rekao. Ukoliko je rekao da želi da gleda Soboljeva u nekom od najvećih klubova u Rusiji, tražiću da se izvini pred igračima i navijačima. Kao navijač Krila, mogu da poručim ‘izbavi nas Bože od trenera koji priča takve gluposti’. Takve riječi su u suprotnosti sa onim što mi doživljavamo kao klupski patriotizam - kazao je Azarov.

Na Božovićev odgovor nije se dugo čekalo:

- Nisam rekao da Soboljeva treba prodati danas ili sjutra, ali jesam da sam oduševljen koliko napreduje i podiže nivo igre. I da se nadam da će Soboljev napraviti takvu karijeru, da će i najveći klubovi stajati u redu za njegov potpis. Kako uopšte mogu da kažem da Soboljev ne treba da igra za Krila, a ja sam trener tih Krila - začuđeno je prokomentarisao Božović.

Krila su 1. kolu nove sezone iznenađujuće slavila protiv CSKA, a onda su vezala tri poraza...

- Radim koliko je u mojoj moći. A što se tiče Azarova, on je moj poslodavac. On me je angažovao i stvara uslove za rad ekipe, pa tako ima i pravo na svoje mišljenje. Zato nije moje da išta odgovorim na to, naročito ne preko medija - naglasio je Božović za Rusfootball.info.

Oglasio se i klub, koji je demantovao objavu “Meč TV”.

- To su zlonamjerene glasine i nagađanja. U klubu niko nije ni pomislio da otpusti Božovića, i to se pitanje u klubu nije postavljalo - kazao je Vitalij Šaškov, generalni direktor Krila.

Bonus video: