Irska legenda i britanski vitez na klupi Linfilda: Više smo nego sposobni da prođemo dalje

Hili, koji je danas napunio 40 godina, odigrao je čak 95 utakmica u nacionalnom timu, kao igrač prošao mlađe selekcije Mančester junajteda (odigrao jedan meč u seniorskoj konkurenciji), bio standardni prvotimac Lidsa, Fulama, Sanderlenda, Glazgov Rendžersa
4867 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Hili, Foto: Grimsby Telegraph
Dejvid Hili, Foto: Grimsby Telegraph

Linfild je kultni klub Sjeverne Irske, a trener Dejvid Hili legenda sjeverno-irskog fudbala.

Hili, koji je danas napunio 40 godina, odigrao je čak 95 utakmica u nacionalnom timu, kao igrač prošao mlađe selekcije Mančester junajteda (odigrao jedan meč u seniorskoj konkurenciji), bio standardni prvotimac Lidsa, Fulama, Sanderlenda, Glazgov Rendžersa...

Za doprinos fudbalu nagrađen je čak ordenom Britanskog kraljevstva (MBE)...

Hili je od 2015. godine trener Linfilda. Sa tolikim iskustvom iza sebe, njegove izjave su očekivano – oprezne.

“Očekujem tešku utakmicu. Nemamo, nažalost, mnogo snimaka mečeva Sutjeske, gledali smo obje utakmice sa Slovanom i APOEL-om, ali ne znam koliko su mjerodavne. Igra se na drugom stadionu, nadam se i po boljem terenu. Vidio sam neke opasne igrače, vidio sam da je naš protivnik opasan iz prekida, ali jedno je kada se analizira rival na snimcima, a drugo kada se gleda uživo”, kazao je Hili.

I Linfild je, poput Sutjeske, prvi put ovako daleko na evropskoj sceni.

“Time je naš međusobni duel još zanimljiviji. Radujemo se ovom izazovu”, kazao je Hili.

Optimista je pred duele sa crnogorskim prvakom.

“Mislim da smo više nego sposobni da prođemo dalje, iako nas, ponavljam, čeka teška borba. Imamo samopouzdanje, nakon pobjede nad Toršavnom, momci vjeruju u sebe i tako ulazimo u utakmicu”.

Cilj u Podgorici je da se ostvari rezultat koji daje nadu pred revanš u Belfastu.

“Nadamo se da možemo da postignemo gol u gostima. I ako bude 0:0 u određenom dijelu meča, iako bude 2:0 ili 3:0 za domaćina, mi ćemo tražiti gol, jer bismo tako dočekali drugi meč sa šansama da odemo dalje”, zaključio je Hili.

Utakmica Sutjeska - Linfild igra se sjutra od 20 i 15 pod Goricom.

Bonus video: