Meč u kojem Junajted i Murinjo nemaju pravo na grešku

U prvom meču na "Pishuanu" nije bilo golova, Ukrajinci brane pobjedu od 2:1 u Rimu
0 komentar(a)
Liga šampiona, Foto: Reuters
Liga šampiona, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2018. 11:14h

Sevilja nikada u istoriji nije prošla u četvrtfinale Lige šampiona i to je podatak koji sigurno zna i menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo.

Na isti uspjeh čeka i Junajted još od sezone 2013/14, a nakon 0:0 u prvom susretu na “Sančes Pishuanu” teško je i nagovijestiti koja ekipa je u prednosti pred duel na “Old trafordu”.

Pritisak je svakako na strani Junajteda, koji bi u slučaju eliminacije sezonu u Evropi mogao da proglasi neuspješnom.

Sevilja i Brajton važniji od Liverpula

Situacija je toliko ozbiljna da je Murinjo javno poručio da pobjeda u derbiju nad Liverpulom neće značiti ništa ako se ne savlada španski predstavnik.

"Ovo je sedmica istine za nas. Čeka nas Sevilja u Ligi šampiona, pa Brajton u Premijer ligi i to su mnogo važnije utakmice od one koju smo odigrali protiv Liverpula", rekao je Murinjo.

Nije želio da priča o šansama “crvenih đavola” za osvajanje Lige šampiona, ali je poslao poruku rivalima:

"Svakako ne mislim da smo među favoritima za trofej. Ali, kada ekipa dođe do osam najboljih u Evropi onda je apsolutno sve moguće. Sada mi je u mislima samo jedno ime, Sevilja, jer znam da nas čeka težak posao", istakao je Murinjo.

Pol Pogba je preskočio meč sa Liverpulom, juče je trenirao, ali je njegov nastup neizvjestan, dok je Antoni Marsijalspreman...

"Ne moramo da jurimo razliku, dovoljno je da pobijedimo i 1:0, 2:1, 5:4 ili 8:7. Bićemo razočarani ako ne slavimo", jasan je Specijalni.

Montela: Da budemo ponosni

Sevilja je napravila lošu uvertiru za duel sa Junajtedom, izgubila je u Primeri od Valensije sa 2:0.

"Ne vjerujem da će taj meč uticati na naše izdanje. Spremni smo da se suprotstavimo moćnom protivniku i da ponosno jurimo veliki uspjeh", rekao je trener Sevilje Vinćenco Montela.

Španski tim ima i za čim da žali iz prve utakmice, jer je zaslužio da u Mančester doputuje sa makar golom prednosti. U tome ga je spriječio David de Hea koji je u nekoliko navrata čudesno intervenisao.

"Bili smo bolji u toj utakmici i ona je pokazatelj da možemo da igramo protiv najboljih evropskih ekipa. Šteta je što nismo pobijedili, ali u pripremi revanša to i ne znači puno", ističe italijanski stručnjak, koji je sezonu počeo na klupi Milana.

Di Franćesko želi reprizu Napulja

Roma je u Harkovu protiv Šahtjora odigrala prvo poluvrijeme iz snova, a onda je uslijedio košmar u drugom - Ukrajinci su pobijedili sa 2:1, moglo je da bude i ubjedljivije.

"Ovo je utakmica u kojoj je najvažniji rezultat i plasman u četvrtfinale. Ne zanima nas utisak, bitno je da nametnemo svoj stil i da pobijedimo", rekao je trener “vučice”Euzebio di Franćesko i dodao:

"Tražim od ekipe da bude na nivou utakmice sa Napolijem", aludirao je na ubjedljiv trijumf od prije desetak dana u Napulju.

Roma je posljednjih pet puta ispadala u osmini finala, a u četvrtfinalu nije bila od sezone 2006/07.

Šahtjor je jedini put među osam najboljih u Ligi šampiona bio 2011. kada ga je glatko eliminisala Barselona, koja je kasnije osvojila titulu.

Bonus video: