"Tri T" iz Kotora u Kalinjingrad

Mladen Kašćelan se juče vratio u FNL ligu, jer je iz premijerligaša Tambova prihvatio ponudu Baltike
2188 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Kašćelan, Foto: Baltika
Mladen Kašćelan, Foto: Baltika

Trinitrotoluen (TNT) je postojano i stabilno eksplozivno punjenje u vojnoj industriji.

Crnogorski fudbaler u Rusiji, Mladen Kašćelan dobio je nadimak sličnog imena - Tri T.

I to pošto je tri kluba iz druge ruske lige - FNL, uveo u rusku Premijer ligu - Tulu, Tosno i Tambov! I sva tri kluba je uveo kao kapiten.

Kašćelan se juče opet vratio u FNL, pošto je pojačao redove Baltike.

Bivši crnogorski reprezentativac je prethodne sezone za Tambov odigrao 32 utakmice i postigao dva gola, ali za 36-godišnjeg Kotoranina nije bilo mjesta u novom premijerligašu, kojeg je i uveo u najjaču rusku ligu.

Reagovala je Baltika iz Kalinjingrada koja je odlučila da iskoristi iskustvo Kašćelana u toj ligi.

“Kašćelan - Tri T - je eksplozivno gorivo potrebno Baltici da se podigne sa dna, pošto je nakon šest kola posljednja na tabeli sa svega tri boda. Kašćelan je čak tri ekipe zaredom iz FNL-a uveo u Premijer ligu, i sva tri puta kao kapiten”, pohvalili su odluku Baltike ruski mediji.

A Kašćelan je i zvanično jedan do deset simbola FNL-a, među kojima su i rukovodioci lige koji to rade na takav način da se drugo najjače rusko fudbalsko takmičenje još zove “Ligom bez skandala”.

Kašćelan je status simbola zaslužio bespoštednom borbom i karakteristikama lidera, pa je Tulu uveo u Premijer ligu 2014, Tosno 2017. a Tambov 2019.

Crnogorskom vezisti je nakon tri džek-pota na slovu T, sada postavljen zadatak da isto uradi u Kalinjingradu sa Baltikom.

Kašćelan je zvjezdane trenutke karijere dožiljavao prije deceniju, kada je debitovao za reprezentaciju Crne Gore, a u dresu “hrabrih sokola” odigrao je 25 utakmica.

25 utakmica u dresu reprezentacije Crne Gore odigrao je Mladen Kašćelan. Zvanično se oprostio u junu 2016. godine na prijateljskom meču sa Turskom u Antaliji, kada je zamijenjen u 12. minutu uz aplauze saigrača, protivničkih fudbalera i navijača. Debitovao je za reprezentaciju prije tačno deceniju, u junu 2009. u kvalifikacionom meču protiv Kipra u Larnaki (2:2)

Bonus video: