"Đavolima" đavolski derbi na startu, Arsenal slavio u Njukaslu

"Đavoli" surovo iz kontre kažnjavali "plavce" u derbiju 1. kola
4735 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Mančester junajteda, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Mančester junajteda, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2019. 22:16h

Mančester junajtedu je pripao derbi na otvaranju sezone u Premijer ligi. "Đavoli" su na Old Trafoirdu napunili mrežu Čelsiju 4:0.

Iako je Čelsi krenuo ofanzivnije, izabranici debitanta u trenerskoj ulozi u ligi, Frenkija Lamparda, imali su isuviše problema sa brzonogim napadačima domaćina, koji su sjajno izgledali u kontri.

Mančester junajted je poveo sa penala u 18. minutu, a Markus Rašford je bio siguran i u četvrtom izvođenju najstrožije kazne u karijeri. Opet je Čelsi krenuo naprijed, i nakon Abrahamove stative, Emerson je pogodio prečku. I De Hea je imao ulogu u velikoj pobjedi, pošto je sjajno branio.

I u nastavku je Čelsi igrao ofanzivnije, ali se njegova igra raspala nakon kontre za 2:0, kad je u 65. minutu pogodio Marsijal. Već u narednom napadu Pogba je asistirao Rašfordu za 3:0, a konačan rezultat na asistenciju Pogbe postigao je debitant u "đavolima", Danijel Džejms u 81. minutu.

Od svih 20 ekipa na startu trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer je izveo najmlađu ekipu - 24 godina i 227 dana.

Čelsi, koji nije imao prava da angažuje igrače u tek završenom prelaznom roku, sva je prilika napravio veliku grešku prodajom svojih igrača za čak 213 miliona funti.

Start Premijer lige prošao je bez velikih iznenađenja, jer je nakon Liverpula, Sitija i Totenhema, i Arsenal slavio u 1. kolu.

"Tobdžije" su osvojile tri boda na gostovanju Njukaslu, a jedini pogodak postigao je Gabonac Pjer-Emerik Obamejang u 58. minutu.

"Lisice" i "vukovi" su u Lesteru odigrali bez golova.

Bonus video: