Reflektori kao spas u Podgorici i Petrovcu, u Radanovićima po suncu

Igraće se ponovo na tropskim temperaturama, uprkos upozorenju Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore da igranje na preko 35 stepeni Celzijusa obesmišljava svrhu bavljenja ovim sportom, te da se rizikuje zdravlje fudbalera
1860 pregleda 0 komentar(a)
Sa utakmice Podgorica - Budućnost u subotu, Foto: Savo PRELEVIC
Sa utakmice Podgorica - Budućnost u subotu, Foto: Savo PRELEVIC

Crnogorski fudbalski prvoligaši odigraće danas utakmice 3. kola, sa izuzetkom Sutjeske i Iskre, čiji je meč odložen zbog evropskih obaveza Nikšićana.

Igraće se ponovo na tropskim temperaturama, uprkos upozorenju Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore da igranje na preko 35 stepeni Celzijusa obesmišljava svrhu bavljenja ovim sportom, te da se rizikuje zdravlje fudbalera.

- Bilo je ne teško, već preteško da se igra, ali ne možemo da mijenjamo niti da se miješamo u sistem takmičenja. Mi mislimo na druge stvari i na cilj koji imamo - kazao je napadač Budućnosti Petar Grbić.

Ono što je povoljnost u odnosu na prethodno, subotnje kolo, jeste činjenica da na tri od četiri terena na kojima se igraju današnje utakmice - postoje reflektori. Budućnost i Kom tako će se pod Goricom sastati u 19 časova, pola sata kasnije u Petrovcu će gostovati Zeta, dok će u 20.30 na Starom aerodromu u Podgorici igrati OFK Titograd i Rudar.

Najteže će biti fudbalerima Grblja i Podgorice - u Radanovićima nema reflektora, igraće se u dnevnom terminu (17.30 sati).

Budućnost je veliki favorit protiv Koma i želi trećom uzastopnom pobjedom da iskoristi odlaganje meča Sutjeske i najvećem rivalu pobjegne na pet bodova.

- Želimo pobjedu protiv Koma. To je interesantna ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca, ali mi smo Budućnost. Mi se pitamo - rekao je kapiten Budućnosti Stefan Milić.

“Plavi” su jedini maksimalni nakon dva kola, na mjestu su na kojem žele da budu i na kraju prvenstva. - Imamo širok izbor fudbalera, vidjelo se to protiv Podgorice. Perović je bio na klupi, a Zarubica je dao dva gola. To je odlična stvar, normalno je da svi dobiju šansu, uvijek je dobro imati pravu konkurenciju, a kada su rezultati dobri - svi su zadovoljni - naglasio je Grbić.

Titograd čeka Rudar i ima šansu da ostvari prvu pobjedu. - Ne smijemo da potcijenimo Rudar. Iako su se kasno okupili, imaju odličnog trenera i odlične, provjerene igrače - kazao je trener OFK Titograda Dragoljub Đuretić.

Parovi

Grbalj - Podgorica 17.30

Budućnost - Kom 19

Petrovac - Zeta 19.30

OFK Titograd - Rudar 20.30

Odloženo

Sutjeska - Iskra

Bonus video: