Predsjednik sa pištoljem se izvinio, ali i poručio: Nastaviću da se borim sa nepravdom

Savidis je rekao da su sudijske nepravde prema njegovom klubu uzrok njegovog neprikladnog ponašanja
78 pregleda 1 komentar(a)
savidis, Foto: Reuters
savidis, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2018. 13:57h

Ivan Savidis, predsjednik sa pištoljem, čovjek koji je naoružan ušao na fudbalski teren, na utakmici PAOK - AEK, i zbog koga je fudbalsko prvenstvo Grčke suspendovano na neodređeno vrijeme, izvinio se danas zbog svog postupka.

"Izvinjavam se navijačima PAOK-a, ljubiteljima fudbala u Grčkoj i cijelom svijetu. Nisam imao pravo da uđem na teren onako kako sam to uradio. Bila je to emotivna i nepromišljena reakcija", kazao je Savidis, predsjednik PAOK-a, biznismen, duvanski magnat...

Savidis je rekao da su sudijske nepravde prema njegovom klubu uzrok njegovog neprikladnog ponašanja.

"Sve što se događalo je bilo upereno protiv PAOK-a, a kulminacija je bila poništeni gol. Želio sam da odbranim naše navijače, a ne da napadnem protivničke ili sudije. Mi ćemo nastaviti da se borimo, bez obzira na udarce koje primamo, a naš cilj je da fudbal u Grčkoj bude pošten i da suđenje bude pošteno", kazao je Savidis.

Solunski tužioci naložili su danas pokretanje sudske istrage protiv Savidisa, a pokrenuta je istraga i protiv policije, koja je navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mjesta, odnosno kada se na terenu pojavio sa pištoljem, za koji ima dozvolu.

Grčka Vlada juče je odlučilo da prekine nacionalni šampionat na neodređeno vrijeme, a FIFA najavila suspenziju Fudbalskog saveza Grčke ukoliko ne riješi haotičnu situaciju i ne kazni vinovnike incidenata.

Bonus video: