Gvardiola: Totenhem je dobar tim; Poketino: Želim svakog da pobijedim

Prvi ispit za Gvardiolin tim ove sezone, prvi veliki derbi i meč koji mnogo obećava
2343 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2019. 19:14h

Derbi drugog kola Premijer lige igra se na "Etihadu" - Mančester siti sjutra u 18:30 časova dočekuje Totenhem.

Biće to prvi ispit za Gvardiolin tim ove sezone, prvi veliki derbi i meč koji mnogo obećava.

Siti i Totenhem sastali su se prošle sezone četiri puta - "građani" su slavili u oba meča u Premijer ligi, ali je Totenhem bio uspješniji u četvrtfinalu Lige šampiona.

"Totenhem je jak, dobar tim. Od mog dolaska u Premijer ligu uvijek su u vrhu. Oni su druga najbolja ekipa u Evropi", kazao je na današnjoj konferenciji menadžer aktuelnog šampiona Engleske, Pep Gvardiola, a potom se osvrnuo na kolegu na klupi Totenhema, Maurisija Poketina.

"Poketino obavlja nevjerovatan posao. Ne znam da li od drugih kolega prima toliko komplimenata, ali moje mišljenje o njemu je pozitivno. On je vrhunski menadžer", rekao je Španac.

Mančester siti je u prvom kolu savladao Vest Hem 5:0, a tri gola postigao je Rahim Sterling.

"Sterling je jedan od najopasnijih igrača u Premijer ligi. Ako pogledate najboljih šest timova u ligi, u svakom ćete vidjeti vrhunske igrače. Svi žele da napreduju i Rahim je jedan od njih."

Siti je ove godine doveo pojačanja na svim pozicijama, gdje je to bilo potrebno. Jedan od novajlija je i zadnji vezni igrač, Španac Rodri, koji je doveden da naslijedi Fernandinja.

"Rodri ima potencijala. Visok je igrač, pametan je. Kao i svi i on može da igra bolje."

Španski stručnjak, uoči meča, nema problema sa igračkim kadrom.

"Svi su spremni i zaslužuju da igraju. Imamo kvalitetnu ekipu. Možemo razgovarati o sastavu, ali moramo razmišljati šta je trenutno najbolje za naš tim i kako da savladamo protivnika."

Fifa je prije par dana kaznila Siti sa 315.000 funti zbog kršenja pravila o registraciji maloljetnih igrača. Engleski šampion prošao je dobro za razilku od Čelsija, kojem je iz svjetske kuće fudbala izrečena zabrana dovođenja igrača do narednog ljeta.

"Ne znam šta se događalo u Čelsiju, Barseloni, itd. Klub će dati izjavu o svemu tome", prokomentarisao je Gvardiola.

Poketino: Želim svakog da pobijedim

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino sa nestrpljenjem očekuje sjutrašnji derbi u Mančesteru.

"Srećan sam što mogu opet da se takmičim protiv Gvardiole. On je za mene jedan od najboljih menadžera na svijetu. Volim da pobijedim svakog menadžera, protiv kojeg se takmičim, kao što oni vole da pobijede mene. Volim da budem konkurentan", objasnio je Poketino.

Poketino neće moći da računa na suspendovane Hjon Min Sona i Huana Fojta i povrijeđene Dele Alija, i Rajana Sesenjona. Novinare je zanimalo da li će u startnoj postavi biti Kristijan Eriksen.

"Vidjećemo. Imamo još jedan trening i onda ću odlučiti ko će startovati."

Eriksenu ugovor ističe naredne godine. Danac je želio da zaigra u nekom drugom klubu, van Engleske, ali od toga, po svemu sudeći neće biti ništa.

"Svejedno mi je da li igrač ima ugovor na još jednu ili pet godina. Znate da odluku o tome ko će igrati donosim na osnovu zalaganja. Želim da pomognem svim igračima, da ih podržim", rekao je Poketino.

Menadžer Totenhema prokomentarisao je i izjavu Žozea Murinja da je Totenhem jedan od kandidata za titulu.

"Volim Moa. Poštujem njegovo mišljenje i zahvalan sam mu. Znamo da je Murinjo pametan i sarkastičan i da je jedan od najboljih menadžera na svijetu. Mi vjerujemo u sebe, ali nam taj kompliment pomaže da vjerujemo još više."

Bonus video: