Budućnost ne želi da se zaustavi, Sutjeska mora da prati

Četvrto kolo Crnogorske fudbalske lige - „plavi” idu u Petrovac (19.30), šampion gostuje Rudaru
2517 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost juri i četvrti trijumf, Foto: Filip Roganović
Budućnost juri i četvrti trijumf, Foto: Filip Roganović

Četvrto kolo Crnogorske fudbalske lige moglo bi da pokaže da li je lider Budućnost stekla rutinu pobjeđivanja na domaćoj sceni, kao i da li je Sutjeska spremna da se nakon evropske avanture odmah „prešalta” na šampionat koji je dominantno osvajala posljednje dvije sezone. Podgoričani nakon tri pobjede na startu (protiv Rudara, Podgorice i Koma) idu u Petrovac, a Nikšićane čeka gostovanje u Pljevljima.

LIDER PROTIV TRADICIJE

Budućnost je imala start kakav je samo mogla da poželi, a Petrovac je protivnik koji je u prošlosti često znao da bude koban za „plave”. Pogotovo na stadionu pod Malim brdom, gdje Budućnost nije pobijedila još od avgusta 2016. godine. Od tada je prošlo pet utakmica, upisala je dva poraza i tri remija. Sve to je samo dodatni motiv za tim Branka Brnovića...

- Uradićemo sve da prekinemo neugodnu tradiciju u Petrovcu i pobijedimo. Želimo da igramo svoju igru, da napadamo, s planom da što prije postignemo gol. Ako to i uradimo, sve će biti jednostavnije - rekao je krilni napadač Budućnosti Igor Ivanović, koji polako hvata ritam nakon povrede iz duela sa ukrajinskom Zarjom u kvalifikacijama za Ligu Evrope:

- Sada se dobro osjećam. Dao sam gol protiv Koma, što je važno za samopouzdanje. Bitno je da sam zdrav, golovi i igra će doći - istakao je Ivanović.

PRVAK BI DA UĐE U POBJEDNIČKU SERIJU

Treći meč ove sezone u gostima odigraće aktuelni šampion - Sutjesku čeka duel sa Rudarom u Pljevljima u kojem će učiniti sve da se vrati na pravi put nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Nismo nikada kukali, pa nećemo ni sada, ali izmorila nas je evropska scena. U domaćem šampionatu svi već znaju svoje obaveze, a naša je da pobjeđujemo. Tako razmišljamo i uoči meča sa Rudarom, koji je sigurno stekao samopouzdanje - rekao je Marko Vučić.

Izmorena Sutjeska, ipak, mora da drži korak za liderom, jer je Budućnost na maksimalnih devet bodova i uz meč više je na plus pet.

- Evropska priča je sada iza nas. Može da se očekuje da imamo i pad na domaćoj sceni, ali važno je da to prikrijemo pozitivnim rezultatima. Ne potcjenjujemo rivale, svako svakog može da dobije u crnogorskoj ligi, ali vjerujemo da smo mi zauzeli mjesto glavnog konkurenta za osvajanje trofeja - istakao je Vučić. Rudar je nakon dva startna poraza „oživio” u Podgorici prije nekoliko dana - Igor Ćuković mu je golom u finišu donio tri boda u duelu sa OFK Titogradom.

- Dočekujemo aktuelnog šampiona, uz Budućnost najjači tim u ligi. Znamo šta nas čeka, ali nema predaje. Domaćini smo, pitaćemo se i mi - jasan je napadač Vule Vujačić.

ROGANOVIĆ VJERUJE ODBRANI

Po bod protiv Koma i Sutjeske, pa trijumf nad Petrovcem..., rezultati su koji su lansirali Zetu na drugo mjesto na tabeli. Pet bodova, dva data i nijedan primljeni gol za 270 minuta - trener Golubovčana Dejan Roganović svakako ima razloga za zadovoljstvo.

- Od odbrane sve počinje - kada je taj segment na nivou, sve ide lakše. Znamo koliko možemo, vjerujem u još jednu dobru partiju, nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu. Najavljivao sam da će nam teže ići realizacija, ali u Petrovcu je sve bilo baš dobro. Odigrali smo ozbiljno, takmičarski - kaže Roganović.

Podgorica i OFK Titograd će odigrati gradski derbi u kojem traže prvi trijumf u sezoni, dok Kom nakon dobrog izdanja protiv Budućnosti pod Goricom juri tri boda protiv Grblja na Zlatici.

Druga liga: Dečić gostuje Otrantu, Bokelj čeka Jezero

Dečić je imao furiozan start u Drugoj fudbalskoj ligi, deklasirao je Ibar u Tuzima 4:1, a sada je na prvom pravom ispitu - danas će gostovati Otrant-Olimpiku, i to u Tivtu.

Bokelj i Jezero, jedini timovi uz Dečić koji su upisali tri boda na premijeri, sastaju se u Kotoru, a zanimljivo bi moglo da bude i u Nikšiću, gdje se sastaju Lovćen i Drezga iz Pipera.

U Bijelom Polju će snage odmjeriti Jedinstvo i Arsenal, dok je Ibar domaćin Mornaru... Sve utakmice počinju u 17.30 časova.

PAROVI 4. KOLA

RUDAR - SUTJESKA 17.00 Sudija: Savo Vujović (Cetinje).

ZETA - ISKRA 17.00 Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica).

PODGORICA - OFK TITOGRAD 17.00 Sudija: Milovan Milačić (Kotor).

KOM - GRBALJ 17.00 Sudija: Miloš Bošković (Podgorica).

PETROVAC - BUDUĆNOST 19.30 Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: